Sportdiplomáciai siker, júliusban Budapestre jönnek a világ legjobbjai

Júius 13–15. között Budapesten rangos versenynek adhat otthont a Magyar Birkózók Szövetsége.

Magyar Nemzet
Forrás: MBSZ2022. 12. 20. 16:13
null
Fotó: ROTH TAMAS GEZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) legfőbb irányító testülete, a büró hétfőn este döntött a 2023-as rangsorversenyek időpontjáról és helyszínéről. A szervezet honlapján kedden megjelentek alapján február elsején Horvátországban (Zágráb) rajtol a sorozat, aztán 23-án Egyiptomban (Kairó) folytatódik, majd egy hosszabb szünet után június elsejétől Kirgizisztánban (Biskek), míg július 13–15. között Magyarországon, Budapesten gyűjthetnek pontokat a birkózók a háromnapos, mindhárom szakágat érintő viadalokon.

Az UWW-büró arról is döntött, hogy két kilogrammos súlyengedményt biztosít az indulóknak.

A rangsor- és a világversenyeken elért helyezésekért pontokat kapnak a birkózók, így alakul ki a világranglista. Onnan a legjobb négy helyezettet a kontinenstornákon, míg az első nyolcat a szeptemberi belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon emelik ki a sorsolásnál.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, az UWW-büró tagja, Bacsa Péter elmondta, hogy a júliusi budapesti viadal hivatalos neve Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékverseny lesz, a korábbiakkal ellentétben tehát nem csak a kötöttfogásúak hagyományos hazai megméretése viseli majd olimpiai arany- és háromszoros ezüstérmes, háromszoros vb-győztes legendánk nevét. A nagyszabású eseményt a tavalyi európai olimpiai kvalifikációhoz és az idén tavaszi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a BOK-csarnokban rendezik.

Borítókép: Júliusban a BOK-csarnokba jönnek a világ legjobb birkózói (Forrás: MBSZ/UWW)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.