A Premier League utolsó helyezettje leigazolta a vb-bronzérmes horvát játékost

Várható volt, hogy a világbajnoki bronzérem után januárban lesz kereslet a még nem elitligákban futballozó horvát játékosok iránt. Mislav Orsic, a Dinamo Zagreb középpályása klubváltását az angol Southampton jelentette be, a 30 éves középpályás két és fél évre írt alá az új klubjához.

Magyar Nemzet
2023. 01. 07. 11:38
FBL-WC-2022-MATCH63-CRO-MAR Croatia's forward #18 Mislav Orsic celebrates after scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup third place play-off football match between Croatia and Morocco at Khalifa International Stadium in Doha on December 17, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP) Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A 30 éves Mislav Orsic a katari világbajnokságon hat mérkőzésen játszott a végül bronzérmet szerzett horvát válogatottban, a Dinamo Zagrebtől érkezett középpályás két és fél évre írt alá új klubjához. Sajtóhírek szerint az Everton és a Nottingham Forest is érdeklődött a futballista iránt, akit a Southampton végül hatmillió fontért plusz bónuszokért szerzett meg. 

A Szentek jelenleg az utolsó helyen állnak a Premier League tabelláján, és a klubvezetés abban reménykedik, hogy Orsic kisegíti majd a csapatot a gödörből. A labdarúgó az elmúlt években nagyszerűen teljesített az angol riválisok ellen az európai porondon: a mostani szezonban győztes gólt lőtt a Chelsea-nek a Bajnokok Ligájában, 2021-ben pedig mesterhármast ért el a Tottenham Hotspur ellen az Európa-ligában.

Borítókép: Orsic Angliába szerződött (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.