időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Dárdai nem kaszinózott, burkoltan célzott a Herthához való visszatérésére

Magyar Nemzet
2023.01.31. 20:26 2023.01.31. 20:35
Dárdai nem kaszinózott, burkoltan célzott a Herthához való visszatérésére

Ha a Hertha-drukkerek tudnak olvasni a sorok között, akkor talán elkezdhetnek reménykedni abban, hogy Dárdai Pál veszi át a Bundesligában az utolsó helyen álló berlini futballcsapat irányítását. Dárdai ugyanis azt mondta a Kickernek, hogy ha motiváló feladatot kap és őszinte emberek veszik körül, azonnal munkába áll. Nem nehéz kitalálni, hogy mire célzott.

A Hertha korábbi vezetőedzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál a német Kickernek adott interjút, amelyet a Csakfoci szemlézett. Dárdai egyebek mellett az esetleges következő munkavállalásról is elmondta a véleményét. És aki követi a Bundesligában gyengélkedő Hertha ügyeit, és ismeri a korábbi magyar középpályás berlini kötődését, könnyen kihámozhatja, mit is akart mondani maga az érintett, Dárdai Pál.

Egyre nagyobb a baj, mélyebbre süllyed, a Bundesliga utolsó előtti helyén szerénykedik a Hertha, a klubnál áll a bál, a napokban Fredi Bobic sportigazgatót menesztették. Bobic távozásával egyidejűleg a klub máris megtette az első lépéseket, hogy megtalálja önmagát, hiszen a Herthához ízig-vérig kötődő Benjamin Weber és Andreas Neuendorf tért vissza és vette át a feladatokat – előbbi sportigazgatóként, míg utóbbi kapocs lesz az akadémia és a profi csapat között. Már csak egy használható edző kellene, mert a jelenlegi, Sandro Schwarz adós az eredményekkel, a Hertha ugyanis a Bundesliga utolsó előtti helyén áll.

Ennek fényében felettébb érdekes, hogyan jellemzi azokat a körülményeket Dárdai, amelyek feltétlenül szükségesek a munkavégzéséhez. „Amikor edzőként kapok egy ajánlatot, azt kell éreznem, hogy ez passzol hozzám. Nem vagyok az a típus, aki csak úgy elfogad egy munkát, motiváltnak kell lennem. Nem számít, hogy ez a Bundesliga, a másodosztály vagy az ifi. Őszinte emberekre van szükségem magam körül, ha ez a helyzet, akkor belevágnék azonnal. A pénzügyi rész másodlagos, nem éhezem, nem költöttem a pénzem a kaszinóban” – fogalmazott a sportlapnak a berliniek ikonja. 

Mivel aktív öntisztulási folyamat megy végbe éppen a Herthánál, és Dárdai korábbi csapattársa, barátja, Neuendorf került pozícióba, nehéz nem azt hinni, hogy csak idő kérdése, amikor a csapat élén már kétszer dolgozó magyar szakember harmadszor is igent mond a szeretett klubja hívására. Korábban ezt szorgalmazta a németek aranylabdása, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus is.

Borítókép: Kívülről úgy tűnik, szinte csak Dárdain múlik, hogy lesz-e még a Hertha vezetőedzője (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.