időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Győzött a versenyzőlobbi? – Távozik posztjáról az öttusakapitány

Magyar Nemzet
2023.01.31. 18:23 2023.01.31. 18:26
Győzött a versenyzőlobbi? – Távozik posztjáról az öttusakapitány

Március elejétől nem folytatja tevékenységét a női öttusa-válogatott szövetségi kapitányaként Kállai Ákos. A tavaly nyári világbajnokság vége óta a legjobb magyar versenyző, Gulyás Michelle és edzője, Tibolya Péter kijelentette, hogy nem kíván együtt dolgozni Kállaival. A kapitány tavaly decemberben már egyszer benyújtotta a lemondását, de a szövetség akkor nem fogadta azt el. Idén azonban igen.

Kállai Ákos levélben jelezte a Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ) elnökségének a döntését, a vezető testület pedig a kérésének megfelelően ezt tudomásul vette és véglegesnek tekinti, így március 1-jétől már nem Kállai Ákos lesz a kapitány.

Korábban, a júliusi alexandriai világbajnokság után a jelenlegi legjobb magyar versenyző, a vb-bronzérmes Gulyás Michelle jelezte, hogy a jövőben nem akar együttműködni a kapitánnyal. Gulyás edzője, az UTE szakosztályvezetője, Tibolya Péter is elhatárolódott Kállaitól, és megtisztulást sürgetett.

Kállai egyszer már felajánlotta lemondását, de a szövetség 12 tagú vezető testülete december 14-én ezt nem fogadta el. Ezután Gyurka Márk Manó, a sportolói bizottság elnöke a versenyzők képviseletében bizalmatlansági indítványt nyújtott át Simicskó István elnöknek, azt kérte, hogy a testület vizsgálja felül a döntését. 

Gulyás Michelle
Gulyás Michelle végül elérte azt, amit szeretett volna. Fotó: Nuno Goncalves

A helyzet tisztázására augusztus 17-én négytagú testület alakult, ennek a jelentését hallgatta meg az elnökség december közepén és hozta meg akkori döntését. Kállai végül mégis a távozás mellett döntött.

Kállai Ákost elértük telefonon, de a külföldön tartózkodó kapitány nem kívánt élni a megszólalás lehetőségével. 

Borítókép: Kállai Ákos mandátuma márciusban szűnik meg (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.