Könnyed ujjgyakorlat volt a Győr 200. győztes BL-mérkőzése

A Győri Audi ETO a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelmet aratott a horvát Lokomotiva Zagreb otthonában. Ambros Martín csapata a B csoport második helyéről várja a jövő heti Metz elleni rangadót.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 19:22
lokomotiva zagreb-győr Forrás: Facebook/Rukometni klub Lokomotiva Zagreb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásokkal ellentétben a Zagreb–Győr meccs nem volt olyan tükörsima, mint ahogyan azt várni lehetett. Legalábbis a meccskezdet, illetve az első félidő a két csapat közti tudáskülönbséget alapul véve kifejezetten szorosan alakult. A dél-koreai Rjut sérülés, Deszpotovicsot és Kristiansent anyai örömök miatt nélkülöző ETO játéka kissé dadogott az első félidőben, a horvát válogatott játékosokra építő Lokomotiva a maga módján megnehezítette a Győr dolgát. A 14-8-as első félidei eredmény erre engedett következtetni.

 

 

A szünet után nagyobb nyomatékot helyezett az ötszörös BL-győztes magyar csapat arra, hogy növelje a különbséget, a meccs záró szakaszára 10 gólos ETO-vezetéssel kanyarodtak rá a csapatok. Feljavult az első félidőben is magabiztosan védő Silje Solberg, az Oftedal, Haugsted, Nze Minko belső hármas tagjai okosan játszották meg a horvát falban Linn Blohmot. Feltűnően aktív volt Ana Gros, a szlovén átlövő kegyetlenül nagy gólokat bombázott kilenc méterről.
A meccs záró szakaszában csak az volt a kérdés, hogy megkönyörül-e a Győr a jelentősen elfáradó, gyengécske ellenfelén, és tíz gólon belülre engedi-e a házigazdát. Ivancok kapus mindent megtett, hogy ne alakuljon ki a megalázó gólkülönbség. Nem vonultatta fel a találkozó a sportág minden szépségét, sőt mivel korán eldőlt a meccs kimenetele, egyik csapat sem szaggatta az istrángot. Kényelmes tempóban ért véget, békés mederben csordogált  a mérkőzés. A gólkülönbség maradt az egyetlen kérdés a 60. percre: a Győr végül 27-16-ra nyert a 200. győztes BL-mérkőzésén. 

A magyar bajnok a második helyről várja a jövő heti Metz elleni rangadót a B csoportban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Lokomotiva Zagreb–Győri Audi ETO 16-27 (8-14). 

Borítókép: Estelle Nze Minko is remekül védekezett (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.