Portugália a kapitánya nélkül megy csatába ellenünk

Igaznak bizonyultak a dán Tv2 értesülései. A férfi-kézilabdavilágbajnokságra kétmeccses eltiltással érkező portugál kapitány a csapata első két csoportmeccsen megszegte a szabályokat, fülhallgatón keresztül kommunikált a helyettesével. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség kiszúrta a turpisságot, és újabb egy mérkőzésre eltiltotta a portugál kapitányt, aki így nem lesz ott a kispadon a magyarok elleni meccsen.

Szilágyi László (Kristianstad)
2023. 01. 16. 20:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tett egy szívességet a magyar válogatottnak Paulo Pereira, a portugál férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya. Az Izland elleni meccsen is megszegte a szabályokat, az érvényes eltiltása miatt a mérkőzéseket egy üvegkalitkában követő edző fülhallgatón keresztül tartotta a kapcsolatot helyettesével, Paulo Fidalgóval. 

Érdekesség, hogy a következő mérkőzésen Dél-Korea ellen egyikük fülében sem volt semmilyen készülék, a jelek szerint Paulo Fidalgo hallása villámgyorsan megjavult. 

A dán Tv2 szúrta ki az esetet, és azt valószínűsítette, hogy a szabályszegő kapitányt újra szankcionálja a Nemzetközi Kézilabda-szövetség. A portálnak igaza lett: Pereira újabb eltiltást kapott, így nem lehet ott a magyarok elleni meccsen. A két, már középdöntős csapat mérkőzésén a magyar válogatott győzelemmel és döntetlennel is megőrizné a csoportelső helyét. Portugália abban az esetben tudna a csoport élére kerülni, ha legalább öt góllal nyer Chema Rodríguez csapata ellen. Ha Portugália öt gólnál kisebb különbséggel nyerne a magyarok ellen, akkor Izland, Portugália, Magyarország lenne a sorrend a D csoport élén.

Borítókép: A portugál kapitány ezúttal sem lesz ott a kispad mellett (Fotó: Tv2.dk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.