Változott a program Svédországban, és ez a magyarokat is érinti

Módosult a menetrend: a magyar férfikézilabda-válogatott a második mérkőzést játssza a világbajnokság holnapi záró programjában. Chema Rodríguez csapata nem 13 órakor, hanem 15.30-kor kezd Egyiptom ellen.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 14:34
RODRÍGUEZ, Chema
Kristianstad, 2023. január 16. José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkõzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. Portugália 27-20-ra nyert. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokság szervező bizottsága eddig sem állt a helyzet magaslatán. A vb korábban egyértelműnek és megmásíthatatlannak tűnő menetrendje a célegyeneseben, a torna utolsó napján is változik. Korábban az elődöntős csapatok Lengyelországból Svédországba történő elutazása borzolta a kedélyeket, valamint az, hogy nem lehetett tudni, a svéd válogatott az esetleges negyeddöntős búcsúja után hol játszana az 5–8. helyért. Ez utóbb nem következett be.

Az viszont tény, hogy a vb vasárnapi záró programja megváltozott: a szokásos protokollnak megfelelően előbb az alacsonyabb helyért játszó csapatok mérkőzése következett volna a sorban, de a szervezőbizottság módosította a forgatókönyvet. Ez pedig a magyar válogatottat is érinti: tehát nem 13 órakor kezdődik a mérkőzés a hetedik helyért, Egyiptom ellen 15.30-kor lép pályára Chema Rodríguez együttese. A 13 órakor kezdődő Norvégia–Németország találkozó az ötödik helyről dönt. 

Borítókép: Chema Rodríguez csapatának változik a programja (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.