időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Változott a program Svédországban, és ez a magyarokat is érinti

Magyar Nemzet
2023.01.28. 14:34
Változott a program Svédországban, és ez a magyarokat is érinti

Módosult a menetrend: a magyar férfikézilabda-válogatott a második mérkőzést játssza a világbajnokság holnapi záró programjában. Chema Rodríguez csapata nem 13 órakor, hanem 15.30-kor kezd Egyiptom ellen.

A svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokság szervező bizottsága eddig sem állt a helyzet magaslatán. A vb korábban egyértelműnek és megmásíthatatlannak tűnő menetrendje a célegyeneseben, a torna utolsó napján is változik. Korábban az elődöntős csapatok Lengyelországból Svédországba történő elutazása borzolta a kedélyeket, valamint az, hogy nem lehetett tudni, a svéd válogatott az esetleges negyeddöntős búcsúja után hol játszana az 5–8. helyért. Ez utóbb nem következett be.

Az viszont tény, hogy a vb vasárnapi záró programja megváltozott: a szokásos protokollnak megfelelően előbb az alacsonyabb helyért játszó csapatok mérkőzése következett volna a sorban, de a szervezőbizottság módosította a forgatókönyvet. Ez pedig a magyar válogatottat is érinti: tehát nem 13 órakor kezdődik a mérkőzés a hetedik helyért, Egyiptom ellen 15.30-kor lép pályára Chema Rodríguez együttese. A 13 órakor kezdődő Norvégia–Németország találkozó az ötödik helyről dönt. 

Borítókép: Chema Rodríguez csapatának változik a programja (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.