Varga Zsolt elrontotta a vízilabda-válogatott tagjainak a szilveszterét

Férfi vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya, Varga Zsolt igencsak „elrontotta” játékosai szilveszterét, ugyanis január 1-jére összehívta a keretét a Komjádi uszodába, és nem egy évnyitó beszélgetésre. S azóta is folyamatosan zajlanak az edzések.

Magyar Nemzet
2023. 01. 04. 14:40
VARGA Zsolt
Budapest, 2023. január 4. Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzõmérkõzést. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon jó, motiváló érzés visszatérni, azt biztosan sikerült elérnem, hogy nyugodt szilveszterük volt a srácoknak. Persze nem voltak vidámak az első napon a négyezer méteres úszástól, viszont mindenki koncentráltan állt hozzá a feladathoz. Ennek a hétnek azonban a legfontosabb része, hogy a csapat újra együtt legyen, közösen ebédeljenek, beszélgessenek a játékosok, az egymás közti emberi kapcsolatok újra beinduljanak – nyilatkozta a bajnok Ferencváros vezetőedzői feladatait is ellátó olimpiai bajnok a mai, immár sajtónyilvános edzésen.

Vasárnap tavaly szeptember tizedike, azaz az oly emlékezetes spliti Eb fináléja óta (Horvátország–Magyarország 10-9) először találkozott válogatott. Varga Zsolt elmondta, gyakorlatilag ez a hét az egyetlen, amikor a sűrű versenynaptár enged egy hosszabb összetartást. Ezt eredetileg a két ünnep közötti időszakra tervezte a kapitány, ám a szeptemberre tolódott kontinensviadal miatt normálisabb pihenő nemigen jutott senkinek, így inkább január első hetére szavazott.

Válogatottunk az eredeti tervek szerint az Európa-bajnok horvát válogatottal gyakorolt volna közösen, a rivális azonban betegség miatt lemondta az edzéseket.

– Végül úgy alakítottuk át a programot, hogy egymást és a klubcsapatokat is segítsük. Így a nemzetközi kupákban szereplő csapatokkal, az OSC-vel, csütörtökön a Vasassal, pénteken pedig a Ferencvárossal játszunk –  közölte a kapitány, akinek természetesen már az olimpiai kvalifikáció lebeg a szeme előtt.

A 2024-es párizsi olimpiára először a nyári, fukuokai világbajnokságon lehet kvótát szerezni, innen az első kettő biztosítja a helyét az ötkarikás játékokra. Ezt követően a Tel-Avivban sorra kerülő Európa-bajnokság, majd a 2023 februárjában a dohai vb-n lehet kvalifikálni. A kontinensviadalt októberben rendezték volna, ám a legfrissebb sajtóhírek szerint végül jövő január lesz az időpont, ez pedig rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a csapatokat.

– Természetesen fantasztikus lenne, ha már most nyáron megszereznénk a kvótát, ebben az esetben ugyanis teljesen más filozófiával lehetne felhasználni a másik két világeseményt. Persze, ha ez nem sikerül, akkor arra van B terv is – mondta a szövetségi kapitány.

Az összetartásra meghívott játékosok:
kapusok: Lévai Márton (OSC), Szakonyi Dániel (FTC), (FTC) – hétfőtől: Mizsei Márton (Vasas)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), (Olympiakosz Pireusz), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), (Pro Recco).
kereten kívül (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)

Borítókép: Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár–Komjádi Béla Sportuszodában január 4-én Fotó: (MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.