A Fehérvárra tartó alapemberei nélkül nyert a Vasas ellen az Újpest

A labdarúgó NB I 19. fordulójának zárómérkőzésén az Újpest idegenben győzte le a Vasast. A házigazda kapufáig és ziccerekig jutott, a gólt az újpesti Csoboth Kevin szerezte. Az Újpest ezzel négy ponttal eltávolodott a kiesőzónától, a Vasas továbbra is az utolsó helyen áll.

Magyar Nemzet
2023. 02. 12. 19:32
null
Budapest 20230212 Labdarúgás NBI Vasas-UTE Fotó:Nemzeti Sport/Árvai Károly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonal leggyengébb támadóalakzata és a leggyengébb védelme, azaz a Vasas és az Újpest találkozott a labdarúgó NB I 19. fordulójának zárómérkőzésén. A Vasas támadói nem tudtak rácáfolni a statisztikákra, pedig Holender Filip, a korábbi válogatott labdarúgó szemben az üres kapuval fölé lőtt, a kapufát találta telibe. Voltak tehát helyzetei a Vasasnak, pedig a sereghajtó sokáig még a kaput sem találta el.

Az Újpest sem dúskált a helyzetekben, de egy szép egyéni akció után Csoboth Kevin a szélről betörve elegánsan lőtt Uram kapujába. Úgy tűnt, ez a gól eldöntheti a fővárosi kiesési rangadót. A hajrában hiába igyekezett a Vasas, az újpesti védelem jól állt a lábán. A két alapemberét, a minden bizonnyal a Mol Fehérvárhoz igazoló Katona Mátyást és Csongvai Áront nem nevező Újpest legutóbb 2022. októberében éppen a Vidi ellen nyert idegenben, azóta ez az első sikere távol a saját pályájától.

Győzelmével az Újpest a 9. helyre lépett a tabellán, a Vasas maradt a sereghajtó. Már csak az a kérdés, hogy Csongvai és Katona fejlődését mennyiben szolgálja, hogy a 10. helyen álló Mol Fehérvárhoz igazol...

Labdarúgó NB I, 19. forduló: Vasas–Újpest 0-1 (0-0), Illovszky-stadion, 2980 néző, vezette: Pintér. Gólszerző: Csoboth (47.).

Borítókép: Csoboth Kevin lőtte a meccs egyetlen gólját (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.