Tizenhat éves tehetség debütálhatott a Puskás Akadémia kezdőjében

A labdarúgó NB I 19. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a Puskás Akadémia a Zalaegerszeget fogadta, és említésre méltó eseményekben szegény mérkőzést játszottak egymással. A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy a felcsúti együttesben kezdő volt és egy órát játszhatott a 16 éves Kern Martin. A hazai csapat végül a hajrában szerzett góllal 1-0-ra győzött.

2023. 02. 12. 16:52
null
Felcsút 20230212 Férfi Labdarúgó OTP Bank Liga NB1 Puskás Akadémia - ZTE Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Marton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszeg bajnoki meccsen még veretlen a Pancho Arénában, négy mérkőzésből három győzelem és egy döntetlen a mérlege.  A Puskás Akadémia egyelőre messze áll a tavalyi teljesítményétől, nincs a dobogón, és bizony meglehetősen szürke teljesítményt mutat ebben a bajnokságban, és így az idén is. Hornyák Zsolt vezetőedző bő két hete egy óriási ígéretről beszélt egy nyilatkozatában, egész konkrétan ezt mondta Kern Martinról:

– Világszinten is óriási tehetség, korosztályában a középpályásposzton a húsz legnagyobb ígéret egyike. Tizenhat éves és helytállt a Young Boys elleni edzőmérkőzésen.

Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Nos, Kern Martin most tétmeccsen is bemutatkozhatott a felnőttek kötött, Hornyák Zsolt a kezdőcsapatba tette a fiatal futballistát. Ezúttal is helytállt, akadtak szép megmozdulásai, két gólpasszhoz is közel állt, de a lényeg az, hogy nem lógott ki a sorból, nálánál jóval idősebb pályatársai nem nyújtottak jobb teljesítményt nála, sőt. Az első félidő lényegében említésre méltó esemény nélkül csorgott le, de a szünet után sem sorjáztak a helyzetek a kapuk előtt. Hornyák Zsolt a 60. percben lecserélte Kern Martint, de nem a játéka miatt, nyilván a fokozatosság elve vezérelte. Ezzel együtt csak üdvözölni lehet a felcsúti vezetőedző döntését: ha már valóban van egy világklasszis-ígérete, akkor minél hamarabb el kell kezdeni felépíteni.

A nagy semmiből a 82. percben vezetést szerzett a Puskás Akadémia: Favorov a jobb oldalon köténnyel becsapta Tajtit, majd laposan középre adott, Gruber Zsombornak kicsit mögé jött, de maga elé tudta tenni a labdát, 6 méterről rá is lőtte, és a labda Demjént is érintve vágódott a kapu bal oldalába – 1-0. Grubernek ez volt az első gólja az élvonalban, a Puskás Akadémia pedig ezzel a sikerrel fellépett a dobogó harmadik helyére. 

NB I, 19. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2-1 (1-1), Városi Stadion, 500 néző, jv.: Berke, gólszerző: Besirovic (35.), Drazsics (11-esből 93.), illetve Kastrati (34.); kiállítva: Szerafimov (92., Fehérvár)

Szombat

Kecskemét–Bp. Honvéd 2-2 (2-2), Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Káprály, gólszerző: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 25.)

Kisvárda–Ferencváros 0-0, Várkerti Stadion, 2800 néző, jv.: Farkas.

Debrecen–Paks 2-1 (0-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Dreskovics (92.), Do. Babunszki (95.), illetve Varga B. (56.)

Vasárnap

Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 0-0, Felcsút, Pancho Aréna, 900 néző, jv.: Pillók. Gólszerző: Gruber (82.)

Vasas–Újpest 17.30

Borítókép: Inkább csak harcoltak a játékosok, mint futballoztak (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.