időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

A PSG csapatánál a Facebookon és a Twitteren is magyar játékos a fókuszban!

Magyar Nemzet
2023.02.05. 07:43 2023.02.05. 13:01
A PSG csapatánál a Facebookon és a Twitteren is magyar játékos a fókuszban!

Máthé Dominik öt gólt szerezve győztes meccsen mutatkozott be a Paris Saint-Germain kézilabdacsapatában. A PSG a Francia Kupa negyeddöntőjében 37-35-re nyert a Chartres vendégeként. Máthé Dominik egyéves kihagyás után tért vissza.

Máthé Dominik még tavaly február 17-én, a norvég Elverum játékosaként keresztszalag-szakadást szenvedett. Az már a sérülése előtt eldőlt, hogy az új idénytől a PSG-ben játszik, viszont a bemutatkozásra mostanáig várni kellett. A szombati kupameccset a PSG a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon is vele vezette fel.

Máthé dominik
Máthé Dominik a PSG mezében Forrás: PSG

Máthé januárban elmondta, annak ellenére sikerült beilleszkednie új csapatába, hogy rehabilitációja miatt más programja volt, mint a többieknek. Arról is beszélt, hogy amikor kiment Skandináviába, azt hitte, annál „nincs feljebb”, de Párizsba kerülve olyan dolgokat tapasztalt, melyekről nem is feltételezte, hogy léteznek. Példaként említette a fizioterapeutával elvégzett számtalan különböző feladatot és azt, hogy sok gyakorlatot észak-amerikai profi ligákból vettek át a saját tudásukkal összegyúrva.

Máthé Dominik csapata negyedik legeredményesebb játékosa lett

A bemutatkozása pedig remekül sikerült, mert a 23 éves jobbátlövő nagyon fontos szerepet játszott a Chartres elleni kupameccsen a PSG továbbjutásában. A vendégek csak két góllal, 37-35-re győztek, és honfitársunk öt akciógóllal vette ki a részét a sikerből. A meccs legeredményesebb játékosa a PSG spanyolja, Ferrán Solé lett, aki nyolc gólt dobott, kettőt büntetőből. A PSG-ben a holland Luc Steins és a francia Elohim Prandi egyaránt hatszor volt eredményes, utánuk viszont Máthé következik az öt góljával, megelőzve a négy találatot jegyző francia Luka Karabaticot.

– Jól érzem magam a felépülésem után. Örülök a győzelemnek, de nehéz meccs volt, igaz, arra is számítottam – nyilatkozta klubja honlapján Máthé Dominik. 

Borítókép: A PSG a meccset Máthé Dominik bemutatkozásával vezette fel (Forrás: Twitter/PSG Handball)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.