időjárás 19°C Benedek 2023. március 21.
logo

Az Európa-liga májusi fináléja után BL-döntő is lehet a Puskás Arénában

Magyar Nemzet
2023.02.06. 10:25 2023.02.06. 14:12
Az Európa-liga májusi fináléja után BL-döntő is lehet a Puskás Arénában

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az M4 Sporton hosszabb interjút adott a vasárnaponként ismét jelentkező Sport7-nek. Csányi többek között arról is beszélt, hogy BL-döntő rendezésére pályázunk.

Csányi Sándor reméli, a következő világbajnokság selejtezőjében már nem csúszik el az albánoktól elszenvedett vereségekhez fogható banánhéjakon a válogatott, még ha a létszámbővítés nem is az európai indulóknak kedvez. 

Más, az elmúlt napokban nagyon aktuális témát érintve Csányi Sándor elárulta, az MLSZ tárgyalást folytat az UEFA-val a Nagy-Magyarország-jelkép megjelenéséről a nemzetközi mérkőzéseken.

– Ha az MLSZ szervez egy bajnokságot, a csapatoknak el kell fogadniuk a kiírás feltételeit. Ugyanez a helyzet nemzetközi szinten is. Ha mi akarunk játszani az Eb-selejtezőkön, a Nemzetek Ligájában, vagy akár a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, akkor el kell fogadnunk a kiírás feltételeit. Az UEFA kiírása szerint olyan transzparensek nem helyezhetők ki, amelyek rasszisták vagy politikai üzenetet hordoznak. Az a kérdés, hogy a Nagy-Magyarország-jelkép hordoz-e politikai üzenetet, véleményünk szerint nem hordoz – szögezte le az MLSZ elnöke.

A következő hónapokban Magyarország ad otthont a női futsal Európa-bajnokságnak, az U17-es férfi Európa-bajnokságnak és az Európa-liga döntőjének, utóbbit május 31-én játsszák a Puskás Arénában. S még nagyobb terveink is vannak.

– Fontos, hogy például az U17-es Európa-bajnokságra nagyon sok magyar utánpótlásedző ki tud látogatni és tanulhat az ott látottakból. Fontos, hogy nagyon jól sikerüljenek ezek a rendezések, mert nem titkolt célunk, hogy megpályázzuk a Bajnokok Ligája-döntő rendezését is – erősítette meg Csányi Sándor a korábban közölt szándékot, amely leghamarabb 2026-ban valósulhat meg.

Az Európa-bajnokság budapesti meccsei, a korábbi Szuperkupa, a női BL-döntő mind-mind előremozdítja az ügyet, akárcsak a Covid-időszakban nyújtott segítség, hogy le tudták játszani azokat a mérkőzéseket, amelyeket más országok egészségügyi helyzete nem engedett.

– Mondhatom, az UEFA egyik kedvenc helyszíne Budapest – jelentette ki Csányi Sándor az M4 Sporton.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

Borítókép: leghamarabb 2026-ban lehet BL-döntő a Puskás Arénában (Forrás: Mlsz.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.