időjárás 21°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Szoboszlai Dominik mezéért nagy harc várható a mai bejelentés után + videó

Magyar Nemzet
2023.02.06. 09:28 2023.02.06. 14:12
Szoboszlai Dominik mezéért nagy harc várható a mai bejelentés után + videó

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció indul, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány. Szoboszlai Dominik mezéért nagy harc várható a mai bejelentés után.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságának mai tájékoztatása szerint neves magyar sportolók álltak az ügy mellé, akik olyan különleges tárgyakat ajánlottak fel, amelyeket pályafutásuk egy-egy nagy pillanatában viseltek. A sportszeretők február 14-étől licitálhatnak ezekre a relikviákra.

– A magyar sportolói közösség egy igazán összetartó egység, még akkor is, ha tagjai különbözőek: nők és férfiak, egyéni és csapatsportolók, épek és fogyatékosok. És amikor egy jó ügy mellé kell állniuk, nem kérdés, megteszik – ahogy ez most is történt. Hiszünk benne, hogy bajnoknak lenni többet jelent az érmek számánál. Fontos, hogy élsportolóink érezzék, mit jelent példaképpé válni, hogy motivációt és erőt adjanak másoknak, és segítő kezet nyújtsanak a bajban lévőknek – olvasható Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Bajnokokabajnokokért.hu aukciós oldalon lévő köszöntőjében.

A sportolók közül Szoboszlai Dominik a Real Madrid elleni győztes BL-mérkőzésen viselt lipcsei mezét ajánlotta fel. A magyar válogatott csapatkapitánya mellett Schäfer András, illetve Hanga Ádám mezére is lehet licitálni, továbbá Lőw Zsoltnak köszönthetően egy, a Chelsea játékosai által aláírt, eredeti Lukaku-mez is bekerült az ereklyék közé. A sportolók mellett sportegyesület és szurkolói egyesület is segíti a kezdeményezést. A sportrelikviák teljes listája már megtekinthető az árverés honlapján.

Alighanem Szoboszlai Dominik mezéért lesz a legnagyobb harc. Tavaly október 25-én Szoboszlai és Willi Orbán is végigjátszotta az RB Leipzig Real Madrid ellen 3-2-re megnyert csoportmeccsét a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

A kedvezményezett WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója Drávucz Rita világbajnok és Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett vízilabdázó, akit CMT-vel diagnosztizált kislánya, Flóra esete ösztönzött arra, hogy szervezett formában képviselje a betegségben érintett családok ügyét. Az alapítvány összegyűjti és megismerteti a külföldi és a hazai tapasztalatokat, továbbá kapcsolatokat épít ki a szakemberek és az érintettek között.

A kitűzött célok közé tartozik az I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia megrendezése 2023 tavaszán, amely a CMT-vel, az SMA-val és a DMD-vel foglalkozó szakemberek, valamint az érintett családok tájékoztatását segítené elő, nemzetközi és hazai egészségügyi szakemberek bevonásával. További célkitűzés Flóra állapotjavításának és fejlesztésének támogatása, akinek egy nagyon komplex, Magyarországon nem elérhető rekonstrukciós ortopédiai műtétre van szüksége ahhoz, hogy fájdalom nélkül, önállóan tudjon sétálni. Az aukció a műtét mielőbbi megvalósításához is hozzájárul.

Borítókép: Nkunku Szoboszlaival ünnepli gólját a Real Madrid ellen (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.