Az MTK-nak nemet mondott, inkább a Ferencvárost választotta + videó

Eb-ezüstérmes tornásznőnk, Székely Zója új elemekkel készül az idei megmérettetésekre, és új klubban, ugyanis a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Magyar Nemzet
2023. 02. 17. 10:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Korábbi egyesületemnél, a Postásnál sajnos olyan problémák adódtak, amelyek miatt nem tudtam tovább ott folytatni, ezért végül az FTC-hez igazoltam. Volt más megkeresésem is, méghozzá az MTK Budapesttől, de végül fradis lettem. Sajnálom, hogy el kellett jönnöm a Postástól, de izgatottan várom ezt az új kalandot – fogalmazott a Magyar Tornaszövetség hírlevelében a 19 éves Székely Zója, aki a 2020-as törökországi, mersini Európa-bajnokságon felemás korláton ezüstérmes lett – mögött –, a magyar csapat tagjaként pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Székely Zója a tavalyi esztendő végén bokasérüléssel küzdött. Jelenleg saját bevallása szerint már 90 százalékos állapotban van, a bokája terhelhetősége pedig három szeren nem zavarja.

– Korláton, gerendán és ugráson egyáltalán nem okoz problémát a bokám, de talajon még nem tudom teljesen úgy használni, ahogy szeretném. Folyamatosan figyelünk rá, gyógytornára járok, napról napra javul, csak lassan – mondta a tornásznő.

Székely Zója a kisebb kellemetlensége ellenére is több új elemet igyekszik elsajátítani, és ezek nagy részét pedig már az áprilisi kontinensviadalon be szeretné mutatni.

– Felemás korláton a tavalyi év végére erős, stabil gyakorlatot tudtam összetenni, ezt még tisztábban szeretném begyakorolni, az Eb-n ezzel indulok. Az őszi vb-re új elemekkel készülök. Gerendán például új felugrást tervezek, talajon pedig a három sor helyett kettőt, de azokat a lehető legerősebben szeretném összeállítani. A tervek szerint a versenyszezon telítettsége miatt az első fél évben nem veszek részt világkupákon. Márciusban viszont kezdődnek a hazai versenyek, majd a kontinensviadal. Izgatott vagyok, biztosan különleges lesz új klubban is szerepelni. A második fél évben a világbajnokság kerül a fókuszba az olimpiai kvalifikáció miatt – nyilatkozta Székely Zója.

Borítókép: Székely Zójára idén is nagy feladatok várnak (Forrás: Instagram/szekelyzoja)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.