Erdei Zsolt milliókat bukott, a sors fintora, hogy egy madár miatt + videó

A TV2 csatornán futó Szerencsekerék műsorban Erdei Zsolt volt a sztárvendég, és a korábbi kiváló, amatőrként és a profik táborában is világbajnoki címig jutott bokszoló hétmillió forintot bukott el. A sors fintora, hogy a Madár becenevű Erdei vesztét egy madár okozta, ami nagyon nehéz feladvány volt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 17. 13:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdei Zsolt remekül játszott, és a szerencsekereket is kiválóan forgatta, többször is kipörgette a duplázót. Egészen a döntő feladványig menetelt, ahol a „tollas bohóc” témakörben kellett volna kitalálnia a megfejtést. Ami a szivárványlóri madár volt, és ez azért is nehéz feladvány, mert a szóban nincs sem „e”, sem „a” betű. Erdeinek hat betű volt a segítsége, de nem tudott megbirkózni a feladattal. Ő maga az „y”, az „m”, az „s” és az „a” betűket kérte, így a szóban levő egyik magánhangzót sem ismerhette. Tegyük hozzá, hogy ezt a feladványt minden bizonnyal csak keveseknek sikerülne megoldania hétköznapi körülmények közepette is, s akkor a mostani téthelyzetről még nem is beszéltünk.

Ő lett volna a megfejtés:

Forrás: Wikipédia

A játékban Erdei Zsolt 6,5 millió összegyűjtött forintot bukott, valamint további félmilliót, ami a korábban általa kiválasztott borítékban lapult, ezt szokták hozzácsapni a nyereményhez helyes megfejtés esetén. Erdei egy evezőpadot azonban nyert…

Erdei Zsolt nem bosszankodott

– Legalább edzésben tartom magam! – jegyezte meg Erdei, aki nem tűnt bosszúsnak, lazán fogadta, hogy nem nyerte meg a játékot. Pedig az a hétmillió forint biztosan jól jött volna neki.

Borítókép: Erdei Zsolt közel volt ahhoz, hogy bankot robbantson a műsorban  (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.