időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Beszorult a feje, ez lett a végzete vb-bronzérmes olimpikonunknak

Magyar Nemzet
2023.02.05. 09:06 2023.02.05. 09:18
Beszorult a feje, ez lett a végzete vb-bronzérmes olimpikonunknak

A birkózásban világbajnoki bronzérmes, háromszoros Eb-3. helyezett Veréb István számára balul sült el a szombat éjjeli MMA-gála. Veréb kénytelen volt feladni a mérkőzését, ugyanakkor Bereczki Dominik csaknem telt ház előtt kiütéssel nyert a Ludovika Arénában.

A budapesti gálát a szlovák Real Fight Arena (RFA) kevert harcművészetekkel foglalkozó szervezet hozta tető alá. Európa egyik legnagyobb sportági szervezete először érkezett Magyarországra, ezért a „Magyarok a világ ellen” fantázianevet kapta a sportesemény. Az MMA szabályaiban rendezett főmérkőzésen a 35 éves Veréb István – aki szabadfogású birkózásban a 84 kilogrammos súlycsoportban 2013-ban vb-bronzérmes volt, s van három Eb-bronza is – lépett utoljára ketrecbe a Ludovika Arénában. Sajnos a második menetben egy lábra támadást követően beszorult a feje, és kénytelen volt feladni a küzdelmet a szlovák Michal Dobiás ellen.

Veréb
Veréb István kikapott a főmérkőzésen 

 Veréb: Még nincs meg a kellő rutinom

– Igazából hét hónapja űzöm ezt a sportágat, és be kell valljam, sajnos még nincs meg a kellő rutinom ahhoz, hogy ilyen meccseket meg tudjak nyerni. Sajnos elhibáztam egy technikát, és végzetes lett az eredmény – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Veréb István, aki a 2016-os riói olimpián a 13. helyen végzett a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában.

Bereczki Dominik magabiztosan lépett ketrecbe a lengyel Michal Dziuda ellen kiskesztyűs muay thaiban, és egy jól irányzott ütéssel már az első menetben harcképtelenné tette ellenfelét.

A nehézsúlyban Papp Lajos második profi győzelmét aratta. A 25 éves felvidéki versenyző elmondása szerint senki sem állt ki ellene a 93 kilogrammban, ezért bevállalta a nagyobb kategóriát, és Bereczkihez hasonlóan már az első menetben kiütötte ellenfelét.

A gálaest folyamán összesen tíz magyar lépett ringbe a Real fight, a K1 és az MMA szabályrendszerében, ebből hatot – négyet KO-val, kettőt pedig pontozással – nyertek a hazai versenyzők.

Borítókép: Nagy meccseket hoztak össze a Ludovika Arénában (Forrás: Facebook/Real Fight Arena)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.