időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Bizonyossá vált a tragédia: megtalálták a ghánai futballista holttestét

Magyar Nemzet
2023.02.18. 09:31 2023.02.18. 10:49
Bizonyossá vált a tragédia: megtalálták a ghánai futballista holttestét

Christian Atsu, a Premier League-ben is szerepelt ghánai válogatott labdarúgó eltűnt a törökországi földrengésben, miután előző este még győztes gólt szerzett a csapatának, a Hatayspornak. Az első hírek szerint élve előkerült, ám ez nem bizonyult igaznak. Az ügynöke szombaton reggel bejelentette, megtalálták a 31 éves futballista holttestét, így sajnos a legrosszabb következett be.

Napokig egymásnak ellentmondó hírek érkeztek Christian Atsu sorsáról. A Porto, a Chelsea, a Newcastle, az Everton és Bournemouth korábbi futballistája, aki a Hatayspor keretébe tartozott, eltűnt a Törökországot és Szíriát sújtó 7,7 erősségű földrengésben. Először az jelent meg, hogy élve előkerült, ám ezt később maga az ügynöke, Nana Sechere is cáfolta. Elmondta, meghatározták a ghánai válogatott játékos szobájának a helyét, megtalálták két pár cipőjét is, és nem adták fel a reményt arra, hogy Christian Atsura élve lelnek rá.

 

A játékos törökországi ügynöke, Murat Uzunmehmet szombaton reggel bejelentette, a remény szertefoszlott, Christian Atsu holttestére bukkantak rá a romok között, ott volt a mobil telefonja is, azaz nincs kétség, hogy a 31 éves labdarúgó elhunyt.

Atsu vasárnap a Hatayspor bajnokijának 97. percében szerzett győztes gólt, majd a mérkőzés után a hírek szerint egy 11 emeletes ház kilencedik emeletén tartózkodott, amikor a földrengés történt. A Hatayspor első csapatából a középpályás, Onur Ergün és két védő, Burak Öksüz és Kerim Alici is a romok alatt rekedt, de mint kiderült, utóbbi saját erejéből tudott kiszabadulni, míg előbbieket a mentőexpedícióban résztvevők találták meg. Atsuról eleinte az jelent meg, hogy megtalálták és kórházban ápolják. A klub alelnöke elment abba a kórházba, ahol a hírek szerint Atsut ápolták, s próbálta azonosítani a labdarúgót, de nem látta annak arcát, ezért nem tudta hitelt érdemlően azonosítani őt, ezért a klub egy ideig sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy Atsu kórházba került, ám hamar kiderült, hogy nem ő fekszik az ágyban.

A napok teltével egyre kisebb volt az esély arra, hogy élve megtalálják, és sajnos ez nem is történhetett meg. Az Origo írta meg, hogy ha nem szerez győztes gólt vasárnap, akkor alighanem megússza a földrengést: „A Kasimpasa elleni mérkőzés után lefoglalt repülőjegye volt, de törölte az utat, mert jól ment neki a játék, és a győztes gólja után erős egység alakult ki a játékosok között az öltözőben. Este 11 órakor elutazhatott volna. Isztambulon át Franciaországba repülhetett volna a családjához. Aztán jött a földrengés…” – mondta a Hatayspor adminisztratív ügyeit vezető Fatih Ilek a Radyospornak.

A 31 éves szélső házas volt, feleségétől, Marie Claire Rupio írónőtől két fia és egy kislánya született.

A Hataysporban Varga Kevin a csapattársa volt az elmúlt hetekig Christian Atsu. A Debrecenbe visszatért magyar csatár a Nemzeti Sportnak nyilatkozva ezt mondta a földrengésről még a játékos holttestének a megtalálása előtt: „Nem tudjuk elképzelni, min mennek keresztül az ottani emberek. Korábbi csapattársamat, Christian Atsut, valamint Taner Savut sportigazgatót még nem találták meg. A Hatayspor és a Gaziantep visszalépett a bajnokságtól, de a szövetség megengedte, hogy a következő idényben is az élvonalban induljanak. Sok korábbi csapattársamnak a futball a legkisebb problémája most, családtagjaikat és otthonukat veszítették el. Antakya gyakorlatilag lakhatatlanná vált. Az a lakópark, amelyben mi laktunk, négy tömbből állt, kettő ledőlt, a miénk éppen nem, de teljesen megrongálódott. Isteni szerencse, hogy nem voltunk ott.”

Borítókép: A világ hiába aggódott érte, Christian Atsu nem élte túl a földrengést (Fotó: Europress/AFP/Iam Burn)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.