Fürjes Balázs távozik a Nemzetközi Úszó-szövetség vezetőségéből

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Fürjes Balázs jelezte a Magyar Úszószövetség és a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének, Wladár Sándornak és Madaras Norbertnek, hogy egyéb elfoglaltságai miatt a továbbiakban nem tudja vállalni a vizes sportágak nemzetközi szövetségének vezetőségében a folytatást.

2023. 02. 15. 12:05
FÜRJES Balázs
Budapest, 2022. július 4. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a FINA Bureau magyar tagja beszédet mond a budapesti vizes világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a Duna Arénában 2022. július 4-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Úszó és Vízilabda Szövetség eddigi magyar elnökségi tagja, Fürjes Balázs saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy mandátumának lejártával nem folytatja ezt a munkát. Fürjes a maga helyére Wladár Sándort javasolta delegálni. Amennyiben a FINA vezetősége elfogadja Wladár Sándor jelölését, akkor ő lemond a LEN-ben betöltött tisztéről.

Miután további munkái is rengeteg utazással járnak, és ezek miatt nem tudott volna jelen lenni az idei vizes világbajnokságon, hogy ott képviselje a magyar érdekeket, ezért átadja másnak a helyét.

A bejegyzés itt olvasható:

Fürjes nyolc éve dolgozott a magyar úszó- és vízilabdasport érdekében a nemzetközi szövetségekkel karöltve, ez idő alatt többek között felépült a Duna Aréna, felújították a Császár–Komjádi és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát, két világverseny pályázati munkáját is vezette, Wladár Sándorral együtt társelnöke volt a 2021-es úszó Eb-nek, és irányította a száz nap alatt tető alá hozott tavalyi, budapesti  FINA-vb szervezési feladatait.

Borítókép: Fürjes Balázs távozik a Nemzetközi Úszó-szövetségtől (Forrás: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.