Nadal abban reménykedik, hogy ezúttal legyőzik

Ritka alkalom, de a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal egy riválisa sikeréért szorít a sajátja helyett. Igaz, ezúttal nem egy teniszmeccsről van szó.

Magyar Nemzet
2023. 02. 21. 20:14
Rafael Nadal
Spain's Rafael Nadal reacts as he plays against USA's Mackenzie McDonald during their men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 18, 2023. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly nagyszerű évet zárt. Miközben a sérülései miatt a lehetséges visszavonulása is gyakran szóba kerül, a spanyol klasszis tavaly az Australian Opent és a Roland Garrost is megnyerte, és 22 Grand Slam-győzelmével egyeduralkodó lett a férfi teniszezők között (január vége óta Novak Djokoviccsal osztozik a trónon).

A 36 éves játékos minden kétséget kizáróan megérdemelné a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjat, ő azonban ezt nem így gondolja. A Real Madrid labdarúgóklub rajongójaként a Barcelona-legenda, de már a Paris Saint-Germainnél játszó Lionel Messinek adná oda az elismerést, aki tavaly Katarban a világbajnoki címig vezette az argentin válogatottat.

„Megtiszteltetés, hogy megint jelöltek a Laureus-díjra, de most inkább Leo Messinek kellene megkapnia” – kampányolt az Instagram-oldalán Nadal.

A férfiaknál a már említett két csillag mellett a futballista Kylian Mbappét, a rúdugró Armand Duplantist, a kosárlabdázó Stephen Curryt és a Formula–1-ben tavaly világbajnoki címet nyert Max Verstappent jelölték még a díjra. Tavaly utóbbi kapta meg az elismerést, Nadalt eddig kétszer, 2011-ben és 2021-ben választották meg az év legjobb férfi sportolójának.

A nőknél a futó Shelly-Ann Fraser-Pryce, az úszó Katie Ledecky, a gátfutó Sydney McLaughlin-Levrone, a futballista a síző Mikaela Shiffrin és a teniszező Iga Swiatek közül kerül ki a győztes, akit a sportakadémia 71 tagja választ ki.

Borítókép: Rafael Nadal az idei Australian Openen (Fotó: AFP/Manan Vatsyayana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.