Neymar hordágyon hagyta el a pályát, Messi gólja a 95. percben döntött

A francia labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Paris Saint-Germain ma délután hazai pályán a 17. percben már 2-0-ra vezetett a Lille ellen, de a 87. percben egyenlített 3-3-ra, Lionel Messi pedig a 95. percben rúgta be szabadrúgásból a PSG 4-3-as győzelmét jelentő gólját. Ám a párizsiak mégsem örülhetnek felhőtlenül, mert a találkozó 51. percében Neymar hordágyon hagyta el a pályát.

Magyar Nemzet
2023. 02. 19. 15:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsiakra rossz napok járnak, a legutóbbi három meccsüket elveszítették: a Francia Kupában búcsúztak a nyolcaddöntőben, ugyanis 2-1-re kikaptak az Olympique Marseille otthonában, utána a bajnokságban 3-1-re maradtak alul Montpellier-ben, majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán otthon kaptak ki 1-0-ra a Bayern Münchentől. A PSG öltözője belviszálytól hangos, és az utóbbi időben az volt az egyetlen pozitívum, hogy a vártnál hamarabb épült fel a sérüléséből. A  Bayern ellen csereként beszállva azonban ő sem tudott segíteni, csak két lesgólt szerzett.

Mbappé ma a Lille elleni hazai bajnokin már kezdett, és a 11. percben szenzációs gólt szerzett. A 16-oson belülre betörve hiába tornyosult előtte két védő, mindkettőnek túljárt az eszén, az egyiknek kötényt adott, s átment a „falon”, lövésével szemben pedig a vendégek kapusa is tehetetlen volt. A gól ITT tekinthető meg.

A 17. percben formás párizsi akció után kétgólosra növelte a PSG előnyét. A 24. percben Bafodé Diakité fejessel szépített, a félidőben 2-1 állt az eredményjelzőn. Fordulás után óriási fordulat történt. 

Neymar bokája kifordult

Az 51. percben Neymar megsérült, egy belépő után rosszul lépett, és kifordult a bokája. A brazil klasszis összebicsaklott, s ugyan megpróbált talpra állni, ez nem sikerült neki, hordágyon hagyta el a pályát.

Az 58. percben egyenlített a Lille. Marco Verratti szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig a kanadai Jonathan David belőtte. A 69. percben már a vendégek vezettek, a kilépő Jonathan Bamba vette be a PSG kapuját. Úgy nézett ki, hogy a Lille elviszi a három pontot a Parc des Princes-ből, de újabb fordulat jött, és egyet sem vitt el. 

Mbappé duplázott, Messi eldöntötte

A 87. percben Mbappé kiegyenlített (3-3), a 95. percben pedig aki addig észrevehetetlen volt, 20 méterrel berúgott egy szabadrúgást – ehhez azért a kapufa segítsége is kellett –, így 4-3-ra győzött a Paris Saint-Germain. (Messi gólja ITT tekinthető meg.) 

De Neymar sérülése miatt nem örülhetnek felhőtlenül a párizsiak.

Borítókép: Neymar sérülése nagyon rosszul jött a PSG-nek (Forrás: Twitter/B/R Football)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.