Uram mentette meg az újabb vereségtől a Vasast Zalaegerszegen

A labdarúgó NB I 20. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a Zalaegerszeg a Vasast látta vendégül. A hazai csapat különösen a második félidőben több lehetőséghez jutott a gólszerzésre, ám Uram János mindent védett az angyalföldi kapuban, még Mocsi Attila tizenegyesét is, így 0-0- lett a végeredmény.

Magyar Nemzet
2023. 02. 19. 17:25
null
20230219 Zalaegerszeg Labdarúgás ZTE Vasas FC Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyra törő, ám a középmezőnyből kilépni képtelen Zalaegerszeg az utolsó helyen szerénykedő Vasast fogadta, és a két csapat nem sok emlékezetes pillanattal kényeztette el a nézőket. Eleinte az angyalföldi együttesnek akadt néhány nagyobb helyzete, a második félidőben viszont a hazai csapat határozottan a kezébe vette az irányítást. Több lehetősége is akadt a gólszerzésre, ám a Vasas kapusa, Uram János remek napot fogott ki. Erre a koronát a 70. percben tette fel, amikor a házigazda tizenegyeshez jutott, mert Otigba buta módon a mezénél fogva lerántotta a róla leforduló Némethet a tizenhatoson belül. A büntetőt Mocsi Attila végezte el. Uram eltalálta az irányt, kivédte az erős lövést, Németh fejjel ismételt, de a kapus azt már simán megfogta.

A folytatásban is nyomott a hazai csapat, ám olykor a Vasas is vezetett néhány majdnem veszélyes kontrát. Amúgy elképesztő hibákat követtek el a játékosok mindkét oldalon, ez a mérkőzés pontosan megmutatta, a Zalaegerszeg miért nem tud kilépni a középmezőnyből, a Vasas pedig miért áll kiesőhelyen.

NB I, 20. forduló

Kisvárda–Újpest 2-1(1-0), Kisvárda, 1890 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Kovacic (35.), Makowszki (53.), illetve Simon K. (46.)

Paks–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Paks, 1511 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Babunski (53.), Molnár (62.).

Ferencváros–Kecskemét 1-1 (0-1), Groupama Aréna, 9500 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Traoré (38.), illetve Horváth Krisztofer (53.)

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 1-1 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 2451 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Csongvai (54.), illetve Levi (81.)

ZTE–Vasas 0-0, Zalaegerszeg, 1265 néző, jv.: Bogár.

Honvéd–Debrecen 17.30

Borítókép: Uram János tizenegyest is védett Zalaegerszegen (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.