Böde megint kitett magáért, de ő sem tudta megmenteni a tavalyi kupadöntőst

A tavaly ezüstérmes Paks 3-2-re kikapott hazai pályán a Vasastól, így ezúttal a legjobb nyolc között búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupától.

MTI
2023. 03. 01. 22:23
null
Paks 20230301 Férfi Labdarúgás Magyar Kupa Paks - Vasas Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elalvó paksi védelem asszisztálásával korán vezetéshez jutott a vendég Vasas, akik a folytatásban is jóval veszélyesebbek voltak, s bő negyedóra után - egy szögletet követően - megduplázták előnyüket. A Paks mintha csak erre várt volna, átvette az irányítást, három perc múlva szépített, és ezután is fölényben játszott. Többször beszorította ellenfelét, de - részben Dombó bravúros védése miatt - egyenlítenie a szünetig nem sikerült.

A második félidő elején a cselezgető Balogh elesett a 16-oson belül, s bár úgy tűnt, nem ért hozzá senki, Antal játékvezető 11-est ítélt, amelyet a szünetben beállt Berecz értékesített. A televíziós lassítás alapján nem történt szabálytalanság, de mivel a kupában nincs VAR, így a Vasas ismét kétgólos előnybe került. Paksi oldalon vezetőedző cserékkel reagált, Böde pedig ismét remek cserének bizonyult, a második helyzetéből szépített, így újra nyílttá vált a küzdelem.

A hazaiak egyfolytában rohamoztak, de Dombó nagy védései megmentették a Vasast az újabb góltól, s miután a paksi támadások a hajrában sem voltak eredményesek, a fővárosiak kerültek a legjobb négy közé.  

Magyar-kupa negyeddöntő: Paks–Vasas 2-3, gólszerzők: Varga B. (19.), Böde (64.), illetve Silye (3.), Iyinbor (16.), Berecz (52., 11-esből). 
Korábban: Budafok–Kisvárda 2-0,Mezőkövesd–ZTE 1-4. 

Borítókép:    (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.