Edzőváltás lehet a Bayern München kispadján magyar érdekeltséggel

Több mint megbízható sajtóhírek szerint a Bayern München hamarosan nyilvánosságra hozza, hogy megválik Julian Nagelsmann vezetőedzőtől, akinek az utódja Thomas Tuchel lehet. Utóbbi a Paris Saint-Germainnél és a Chelsea-nél is a stábjába hívta a magyar Lőw Zsoltot, így várhatóan a magyar szakember ismét sztárklubnál dolgozhat majd.

Magyar Nemzet
2023. 03. 24. 9:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először csak Fabrizio Romano kürtölte világgá a hírt, igaz, az olasz újságíró szinte sohasem szokott tévedni. Először azt tette közzé, hogy a Bayern München megköszönte Julian Nagelsmann munkáját, majd egy órával később már azt is tudatta, hogy Thomas Tuchel veszi át a helyét a bajorok kispadján.

Nem sokkal később a tekintélyes Kicker is kész tényként írt a váltásról. A lap rákérdezett a 35 éves Julian Nagelsmann-nál, hogy tud-e a menesztéséről, és ő nemmel válaszolt, ám nem sokkal később a Bayern vezetői megváltak tőle. Állítólag már napokkal korábban felvették a kapcsolatot Thomas Tuchellel. Nem lehetett nehéz, hiszen az edző, aki 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel, Münchenben él. A sajtó korábban összeboronálta a Tottenhammel majd a Real Madriddal is, tudni vélték, már elkezdett tanulni spanyolul is, ám a Bayern ajánlata alighanem minden mást felülírna.

 

A beszámolók szerint Nagelsmannt különösen meglepte a hír, amit ráadásul síelés közben kapott, háromnapos szabadságát töltötte Ausztriában, ugyanakkor a Bayern hivatalosan még őt sem tájékoztatta, kizárólag a sajtóban olvashatott a menesztéséről. A hírek szerint a müncheni gárda vezetői úgy érezték, hogy a Bundesligában csak idén elhullajtott tíz pont és a második helyezés főként a vezetőedző hibája és felelőssége, és nem elégedettek a német rekordbajnok fejlődésével a Kicker szerint, és miután az előző hétvégén a csapat 2-1-re kikapott Leverkusenben elveszítve ezzel az első helyét a tabellán, úgy döntöttek, elköszönnek Julian Nagelsmanntól. A Bayern München legközelebb csúcsrangadót játszik április 1-jén, a válogatott szünet után a Dortmundot fogadja. Ez a mérkőzés döntő befolyással lehet a bajnokság végkimenetelére, és ha minden igaz, akkor már Thomas Tuchel ül a bajorok kispadján, akárcsak a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben is.

Thomas Tuchel stábjának egyébként a Paris Saint-Germainnél és a Chelsea-nél tagja volt Lőw Zsolt is, így könnyen lehet, hogy a magyar szakember ismét sztárklubnál dolgozhat majd.

Borítókép: Julian Nagelsmann elveszítette a Bayern vezetőinek a bizalmát (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.