időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Elhagyja Magyarországot a kétszeres BL-döntős kapus

Magyar Nemzet
2023.03.17. 14:45 2023.03.17. 14:48
Elhagyja Magyarországot a kétszeres BL-döntős kapus

A bejelentés senkit sem ért váratlanul. Az OTP Bank–Pick Szeged férfikézilabda-csapata korábban bejelentette, hogy a Mikler Roland, Emil Kheri Imsgard kapusduóval kezdi a következő szezont. Mirko Alilovic létszám fölötti lett, a 37 éves horvát kapus a lengyel Wisla Plockban folytatja a karrierjét.

Mirko Alilovic távozása tulajdonképpen hónapok óta nyílt titok volt Szegeden. Mivel a regnáló magyar bajnok leigazolta a norvég Emil Kheri Imsgardot, és Mikler Roland nem jelezte a távozási szándékát, kizárásos alapon Mirko Alilovic maradt az egyetlen kapus, aki a szerződése lejártával elhagyhatta Szegedet.

A sejtelmes utalások és a meg nem erősített információk után immár hivatalos, hogya Veszprémmel kétszeres BL-döntős horvát kapus a lengyel Wisla Plockban folytatja a pályafutását. A klubváltást a lengyel egyesület jelentette be, és megörvendeztette a klub szurkolóit egy friss, beköszönő nyilatkozattal. – Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozom a Wisła Płockhoz, és – 12 év magyarországi tartózkodás után – új nyelvet és kultúrát tanulhatok, de mindenekelőtt örülök, hogy régi csapattársakkal és barátokkal találkozhatok. Természetesen én is örülök, hogy részese lehetek a Wisła-projektnek, amely évről évre bővül, és remélem, hogy együtt nagy dolgokat fogunk véghezvinni! – mondta a horvát kapus a Plock honlapján.  

Alilovic régi ismerősök közé csöppen. Plockban játszik az egykori szegedi Dmitrij Zsitnyikov és a korábbi veszprémi Mirsad Terzic. A csapat vezetőedzője, a korábbi veszprémi szakvezető és magyar szövetségi kapitány, Xavi Sabaté az Építőknél dolgozott együtt Aliloviccsal.

A következő szezonban formálódó szegedi kerettel kapcsolatban továbbra sincsenek megerősített hírek. Mirko Alilovic mellett Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz is távozik, sőt korábban Rosta Miklós távozásáról is szóltak hírek, de egyelőre sem a Szeged, sem a játékossal hírbe hozott Dinamo Bucuresti nem erősítette meg a klubváltást.

Az érkezőkről nem tudni, és a csapat leendő edzőjének a nevét is jótékony homály fedi. A szezon végén távozó Juan Carlos Pastor utódját továbbra is nagy erőkkel keresik Szegeden.

Borítókép: Alilovic lengyel csapatban folytatja (Forrás: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.