Lelőtte a miniszter macskáját az olasz kerékpárossztár, nagy ügy lett belőle

Fura ügy borzolja a kedélyeket az olasz sportéletben. A profi kerékpársport egyik sztárcsapata, a Trek–Segafredo húsz napra felfüggesztette egyik versenyzőjét, Antonio Tiberit, mert légpuskával lelőtte a San Marinó-i turisztikai miniszter macskáját. Tiberi elmondása szerint nem szándékosan követte el a tettét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 01. 14:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden érkezett a hír, hogy Antonio Tiberi négyezer eurós büntetést kapott egy San Marinó-i bíróságtól, miután tavaly júniusban lelőtt egy macskát. Az ügyből azért is lett botrány, mert a cica konkrétan Federico Pedini Amatié volt, aki a miniállam turisztikai minisztere – írja az Eurosport.hu. Tiberi nagyjából hetven méteres távolságból lőtte le – elmondása szerint teljesen véletlenül – a macskát, mert eredetileg az ablakával szemben lévő közlekedési táblára célzott. A versenyző bocsánatot kért.

Tiberi
Tiberi bocsánatot kért

Tiberi csapata, a Trek–Segafredo órákon belül sajtóközleményben reagált a történtekre, és húsz napra felfüggesztette a kerékpárost, aki így kihagyja az olasz szezonnyitót (Trofeo Laigueglia), és nem megy Tirreno–Adriaticót, valamint Milano–Torinót sem.

Federico Pedini Amatié miniszter elmondta, hogy a szerencsétlenül járt macska a hároméves kislánya kedvence volt, és kevesli a botcsinálta mesterlövész büntetését.

A sztorit az Eurosport.hu részletesen feldolgozta, ITT olvasható el.

A 21 éves Antonio Tiberi tavaly a magyar kerékpáros-körversenyen, a Tour de Hongrie-n megnyerte az utolsó, Miskolc–Gyöngyös–Kékestető szakaszt, 2021-ben pedig az összetettben a harmadik helyen végzett nálunk.

Borítókép: Antonio Tiberi most nem az eredményei miatt került a középpontba (Forrás: Twitter/Cyclingnews)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.