Medvegyev megállíthatatlan, végre ismét oroszok előtt játszott

Véget ért a dubaji ATP–500-as tenisztorna. A fináléban a korábbi világelső, Danyiil Medvegyev simán nyert címvédő honfitársa, Andrej Rubljov ellen. Medvegyev zsinórban a harmadik héten is tornát nyert, tizennégy meccses győzelmi sorozatnál jár, és jövő héttől ismét ő lesz az oroszok legmagasabban rangsorolt teniszezője.

Magyar Nemzet
2023. 03. 04. 18:13
Danyiil Medvegyev
Dubaj, 2023. március 3. Az orosz Danyiil Medvegyev a szerb Novak Djokovic ellen játszik a dubaji keménypályás férfi tenisztorna elõdöntõjében 2023. március 3-án. MTI/EPA/Frabeland Charles Mallari Fotó: MTI/EPA/Frabeland Charles Mallari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyiil Medvegyev egy éve világelső volt, az idei esztendő elején, az Australian Open után azonban a legjobb tíz közül is kiszorult a világranglistán. Úgy tűnik, ez feltüzelte az orosz teniszezőt, mert azóta képtelen kikapni. Szombaton, a dubaji döntőben zsinórban a tizennegyedik meccsét is megnyerte, ezúttal honfitársa és jó barátja, a címvédő Andrej Rubljov volt az áldozat.

Andrej Rubljov (kikapott Danyiil Medvegyev ellen)
Rubljov ezúttal nem tudta megnehezíteni Medvegyev dolgát (Fotó: MTI/AP/Kamran Dzsebreili)

Valójában a dubaji döntőnél voltak sokkal nehezebb meccsei is Medvegyevnek a kiváló sorozata során. Rubljov nem tudott komoly ellenállást kifejteni, mindkét játszmát 6:2-re veszítette el a fináléhoz képest szokatlanul sima meccsen.

– Nagyon jó hangulatú meccs volt, mindkettőnknek nagyjából ugyanannyian szurkoltak, és ha jól érzekeltem, a legtöbben honfitársaink voltak – mondta a döntő után a boldog Medvegyev, aki az ukrajnai háború kezdete óta országmegjelölés nélkül versenyezhez az ATP Touron, akárcsak honfitársai és a fehérorosz teniszezők is.

Az oroszországi tornákat azóta törölték a programból, s az oroszok utazása sem könnyű manapság. Az Egyesült Arab Emírségekben Medvegyev mégis honfitársai előtt szerepelhetett, ami szemmel láthatóan sokat jelentett neki.

S persze ugyanez elmondható a tizennégy meccses győzelmi sorozatáról. Medvegyev tavaly egész évben csak két versenyt nyert, idén három héten belül a harmadik trófeáját szerezte meg, miután Rotterdamban és Dohában sem talált legyőzőre.

S azzal, hogy Dubajban legyőzte Rubljovot, visszaelőzi barátját a világranglistán, feljön a hatodik helyre, jövő hétfőtől ismét Medvegyev lesz a pontszámok alapján az orosz éljátékos.

Igaz, országmegjelölés továbbra sem lehet a neve mellett.

Borítókép: Medvegyev zsinórban tizennegyedik meccsét is megnyerte (Fotó: MTI/EPA/Frabeland Charles Mallari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.