Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Valter Attila az árokban is járt, de az élmezőnyben végzett

Két magyar versenyző indult a tavasz első jelentős egynapos versenyén. A Strade Bianche korai szakaszában Fetter Erik is szökött, Valter Attila pedig egészen a verseny végéig főszereplő volt, végül az ötödik helyen ért célba. A versenyt a brit Thomas Pidcock nyerte meg.

2023. 03. 04. 16:26
2nd O Gran Camiño 2023 - Stage 3 Valter Attila
1469538046 Fotó: Getty Images/Tim de Waele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton rendezték a Strade Bianche kerékpárosversenyt. Az olaszországi egynapos viadal ugyan nem tartozik az öt legnagyobb presztízsű klasszikus, a monumentumok közé, de a murvás utakkal tarkított egyedi versenyt egyre többször emlegetik „hatodik klasszikusként”. Idén két magyar kerékpáros volt a mezőnyben: Fetter Erik és Valter Attila.

Valter Attila
kapitányként várta a viadalt (Fotó: Facebook/Attila Valter)

Fetter (EOLO–Kometa) a verseny korábbi szakaszában megpróbálkozott a szökéssel, de ő végül nem lett főszereplő az olaszországi versenyen, a 75. helyen fejezte be a Strade Bianchét.

Valter Attila tavaly a negyedik helyen zárta a viadalt, idén már az egyik legjobb csapat, a Jumbo–Visma kapitányaként indulhatott.

A magyar kiválóság átélt meleg pillanatokat: hetven kilométerrel a cél előtt az árokba kellett hajtania, hogy elkerülje a bukást.

Húsz kilométerrel később akcióba lendült, s a verseny végéig ott volt a győzelemre esélyesek között.

A brit Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) viszont egyedül tekert az élen, s Valterék üldözőcsoportjának tagjai nem dolgoztak együtt, így Pidcock ünnepelhetett győzelmet.

Valter és a másik jumbós, a belga Tiesj Benoot között sem volt tökéletes az összhang, a holland csapat másik kapitánya a verseny során egyszer idegesen integetett a magyar kerékpárosnak, amiért felzárkózott hozzá.

Az utolsó kilométereken Valter volt a második csoport legaktívabb tagja, de végül nem végzett az első három között, tavalyi és idei csapattársa is lehajrázta az utolsó métereken. A magyar kerekes a tavalyi negyedik hely után idén ötödikként zárta a Strade Bianchét.

Strade Bianche

1. Thomas Pidcock (brit, Ineos Grenadiers) 4:31:41 óra
2. Valentin Madouas (francia, Groupama–FDJ) 20 másodperc hátrány
3. Tiesj Benoot (belga, Jumbo–Visma) 22 mp h.
4. Rui Costa (portugál, Intermarché–Circus–Wanty) 23 mp h.
5. Valter Attila (magyar, Jumbo–Visma) 23 mp h.
(...)
75. Fetter Erik (magyar, EOLO–Kometa) 9:26 perc h.

Borítókép: Valter Attila ismét remekült tekert (Fotó: Getty Images/Tim de Waele)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.