Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Valter Attila magát okolja, a szurkolók a csapatot

Két kapitánya volt a Strade Bianche olaszországi egynapos kerékpárosversenyen a Jumbo–Vismának, de egyikük sem nyert. Tiesj Benoot a harmadik, Valter Attila az ötödik helyen zárt, s utólag mindketten úgy érzik, ennél is jobban szerepelhetett volna a csapatuk.

2023. 03. 04. 19:44
Tiesj Benoot Valter Attila
Strade Bianche 2023 a befutó után Jumbo–Visma Fotó: Jumbo–Visma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valter Attila még csak a második versenyén indult a világ egyik legjobb kerékpároscsapata, a Jumbo–Visma színeiben, de a Strade Bianchén máris kapitányi szerepet osztottak rá. Pontosabban társkapitányit, ugyanis a belga Tiesj Benoot is ezt a státust élvezhette.

Azt mindketten bizonyították, hogy rászolgáltak a kitüntetett figyelemre, hiszen Benoot a harmadik, Valter az ötödik helyen zárta a versenyt. Azonban a kerekesek és a szurkolók is úgy érzik, hogy ennél több is lehetett volna a versenyben.

– Az együttműködésünkbe hiba csúszott. Ezért magamat hibáztatom – fogalmazott a verseny után – Versenyen először tekertem Tiesj-sel együtt, tanulni fogunk a mai versenyből. Mindig a tökéletességre törekszünk, a mai versenyen ez nem jött össze. Óriási öröm, hogy bebizonyítottam, a tavalyi negyedik hely nem véletlen volt. Szeretném ezt a versenyt egyszer megnyerni, úgy érzem, meg is nyerhetem, és ma is egyértelműen a legerősebbek között voltam.

Valter szerint belga csapattársával együtt elég erősek voltak ahhoz, hogy utolérjék a győztest, Thomas Pidcockot, de nem tudták megfelelően végrehajtani a stratégiát. Benoot is hasonló gondolatokat fogalmazott meg.

– Attila és én a verseny legerősebb kerekesei között voltunk. A verseny előtt aláírtam volna a dobogót, de most úgy érzem, megvoltak a lábaim a győzelemhez is. Ez a verseny gyakran kaotikus, ami megnehezíti a kommunikációt és a versenyhelyzet megértését – fogalmazott a belga, aki a verseny alatt frusztrált volt, amikor Valter utolérte őt.

A szlovén Matej Mohoric (Bahrain–Victorious), aki szintén az üldözőcsoport tagja volt a hajrában, érdekes megjegyzést tett.

– Azt gondoltam, hogy a Jumbo beáldozza Valtert, hogy utolérjük Pidcockot.

A Jumbo–Visma szurkolói is hasonlóan gondolkoztak, bár arról megoszlottak a vélemények a Twitteren hozzászólók között, hogy Valter vagy Benoot volt-e erősebb. Abban viszont sokan egyetértettek, hogy a holland csapat ezúttal jobban járt volna, ha csak egy kapitánya van.

Valter Attila mindenesetre újabb erős eredménnyel bizonyította, hogy a holland csapat jól döntött a leigazolásával. Hétfőtől a magyar kerekes szintén Olaszországban, a hét szakaszból álló Tirreno Adriaticón versenyez.

Borítókép: Tiesj Benoot és Valter Attila között nem volt teljes az összhang (Fotó: Jumbo–Visma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.