A megőrülő Willi Orbán puszta kézzel bontotta a stadiont + videó

Willi Orbán megőrült. Természetesen csak örömében, miután múlt héten a Német Kupa negyeddöntőjének a hosszabbításában gólt szerzett a Dortmund ellen, s ezzel eldöntötte a továbbjutás kérdését, 2-0-ra győzött hazai pályán a Lipcse. A magyar válogatott védője pedig nem elég, hogy törött orral futballozott, örömében még a stadiont is elkezdte lebontani, amiről német klubja egy videót is megosztott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 9:51
null
FBL-GER-CUP-LEIPZIG-DORTMUND Fotó: RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, góljának is köszönhetően a Lipcse a Dortmund elleni sikerével bejutott a Német Kupa elődöntőjébe, így jó eséllyel pályázik arra, hogy megvédje a tavaly elhódított címét. Ennek örültek az extázisba kerülő lipcsei játékosok, amikor Orbán a 98. percben eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az ünneplésről videót tett közzé a klub, amelyen jól látszik, hogy a magyar válogatott védője leszakít egy darabot a stadionban elhelyezett reklámtábla műanyag borításából, majd mint egy győztes hadvezér, a magasba emeli, és a lelátóra hajítja a panelt. 

Orbán jelenleg a Lipcse csapatkapitánya, s az idényben az egyik legfontosabb játékosa, 39 tétmeccsen lépett pályára, nála többször csak a portugál csatár, André Silva szerepelt (negyvenszer) a keretből. A harmincéves védő a Bundesligában csak egy meccset hagyott ki, azt is azért, mert egy embertársa életének a megmentésére sietve őssejtet adományozott.

Elnyűhetetlenségét mutatja, hogy a Dortmund elleni kupameccsen, mint utóbb kiderült, már törött orral futballozott, miután még Mainz elleni bajnokin megsérült. 

– Ha egyszer eltörik, jobban már nem tud eltörni – viccelődött a Sport1.de cikke szerint Orbán. – Egy maszk csak jobban zavarna, mint amennyire segítene. Nem ez volt az első orrtörésem, és biztosan nem is az utolsó…

Érdekesség, hogy az ominózus Dortmund elleni meccs hajrájában rövid ideig kialudtak a fények a stadionban, teljes sötétségbe borult a pálya. Orbán talán emiatt kezdte lebontani a létesítményt a végén…

Azóta kiderült, hogy a Lipcse a Freiburggal találkozik majd a kupa elődöntőjében , így egy körrel korábban megismétlődik a tavalyi döntő. Egyúttal biztos, hogy idén is lesz magyar résztvevője a finálénak, hiszen Lipcséből Orbán és Freiburgból pályázik arra, hogy pályára lépjen a berlini fináléban a Stuttgart–Eintracht Frankfurt csata győztese ellen.

Borítókép: Willi Orbán a Dortmund ellen kicsattant az erőtől (Fotó: Ronny Hartmann/AFP)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.