Bellingham szerint arrogancia, amire rámehet a Dortmund aranya

A Dortmund 2012 után lehet újra német bajnok, s vethet véget a Bayern München azóta tartó egyeduralmának. Feltéve, ha nem szórakozza el úgy a meccseit, ahogy tette azt nemrég a kiesés elől menekülő Stuttgart ellen. A csapat legnagyobb sztárja, Jude Bellingham szerint arrogánsak voltak.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 19:06
Bayern Munich - Borussia Dortmund
Bayern Munich-Borussia Dortmund Fotó: TOM WELLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga legutóbbi fordulójában élt az eséllyel a Dortmund, amely kihasználta a Bayern meglepő, Mainz elleni vereségét, és az Eintracht Frankfurt kiütésével (4-0) visszavette az első helyet a tabellán. Egy héttel korábban azonban Edin Terzic csapata nem tudta kihasználni a bajor rivális másik botlását: Thomas Tuchel együttese akkor a Hoffenheim ellen vesztett pontokat hazai pályán (1-1), a Dortmund pedig egészen elképesztő körülmények között dobta el a győzelmet Stuttgartban.

A sárga-feketék félidőben 2-0-ra vezettek, az ellenfél pedig a kiesőzónában állt, tehát aggodalomra nem volt semmi ok. Szünet után azonban mintha megijedt volna a Dortmund a saját árnyékától, a Stuttgart ugyanis kiegyenlített. Ezután a 90. percben újra megszerezte a vezetést a Dortmund, de még ez sem volt elég a győzelemhez, ugyanis a hosszabbításban újra egyenlített a Stuttgart. 

Ez a 3-3 még nagyon fájó lehet a Dortmundnak az idény végén, hiszen minden bizonnyal csak egy-két pont lesz a különbség közte és a Bayern között. Ők meg kettőt könnyelműen hagytak ott Stuttgartban.

– Azt hiszem, szükségünk volt egy ilyen meccsre, egy jó nagy pofonra – nyilatkozta akit a bajnoki címről kérdeztek. – Stuttgartban egy kicsit arrogánsak voltunk, de aztán a Frankfurt ellen megmutattuk, hogy képesek vagyunk dönteni, le tudjuk zárni a meccseket.

A legutóbbi győzelem tényleg határozott volt, mégis az az ember érzése, hogy a Bayern München hiába tette tönkre a saját idényét , még így is megnyerheti legalább a bajnokságot, mert a Dortmund képes hibázni. Ma este a Bochum ellen játszanak Bellinghamék, és az újabb győzelemmel nyomás alá helyezhetik a vasárnap az utolsó helyezett, vezette Herthát fogadó bajorokat.

– Az öltözőben senki sem arról álmodozik, hogy 29 forduló után az első helyen álljunk, hanem arról, hogy 34 forduló után ott legyünk – jelentette ki Bellingham, aki a 120 millió eurós árával jelenleg nemcsak a Dortmund, hanem a komplett Bundesliga legértékesebb játékosa.

Az angol válogatott középpályás is elismerte azonban, hogy hétről hétre változik az állás: – Gyorsan változnak a dolgok, különösen ebben az idényben. Egyszer hibáztunk, és úgy tűnt meghaltunk. Előtte jók voltunk, azelőtt megint csak úgy tűnt, hogy végünk van. Szóval én úgy látom, hogy nincs értelme sem elszállni, sem temetkezni.

A mostanival együtt még öt forduló van hátra a Bundesligából, a Dortmund előnye jelenleg egy pont a Bayern előtt.

Borítókép: Jude Bellingham a Bayern elleni rangadón küzd a labdáért, de vajon a végén ki kerekedik felül? (Fotó: Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.