Valter Attila különleges ajándékot kapott a Giro-győztestől

Csendes szakasszal indult a baszk körverseny. A Jumbo–Visma magyar versenyzője, Valter Attila a főmezőnnyel ért célba a hat etapból álló viadal első napján, amelyre Andorrában, illusztris társaságban készült.

Magyar Nemzet
2023. 04. 03. 17:57
Valter Attila
Valter Attila Forrás: instagram.com/valterattila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valter Attila (Jumbo–Visma) a héten ismét versenyez, a baszk körversenyen ismét a Tour de France-győztes segítője lesz. A magyar kerékpáros az egyhetes viadal előtt az Eurosportnak adott interjút, amelyben beszámolt arról, mennyit változtak az edzései, amióta télen Magyarországról az országúti kerékpárosok körében rendkívül népszerű Andorrába költözött. Valter a baszk körverseny előtt a korábbi Giro- és Vuelta-győztes, Nairo Quintana társaságában is tekert a pireneusokbeli miniállamban.

Valter Attila
és Jonas Vingegaard a baszk körversenyen is szobatársak (Fotó: Facebook/Attila Valter)

Quintanát a tavalyi Tour de France-ról kizárták szabálytalan fájdalomcsillapító használata miatt, s egyelőre nincs csapata. Az eset miatt az idei Touron nem szívesen látott vendég, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a szabálytalanság nem minősül doppingvétségnek, azaz abban bízva edz, hogy valamelyik csapat más versenyre, leginkább a Vueltára nézve lát majd benne fantáziát.

A kolumbiai versenyző formájáról Valter Attila nem árult el semmit, az viszont kiderült, hogy különleges ajándékot kapott Quintanától.

A csapattársam, Víctor de la Parte mondta neki, hogy nagy kávés vagyok, erre másnap hozott ajándékba a saját márkájából.

A magyar kerekes hangsúlyozta, hogy az edzései szempontjából előny, hogy sokkal komolyabb szintkülönbséget tud leküzdeni egy-egy edzésnapon, mint amikor még itthon lakott, a baszk körversenyről pedig elárulta, hogy nem kizárólag Vingegaard segítése lesz a feladata.

– Nyilván már az első nap történhet valami extra, de próbálok addig játékban maradni összetettben, ameddig lehet. Természetesen az a lényeg, hogy Jonas nyerjen, de vannak olyan szituációk, amikor jó, ha én sem állok rosszul összetettben – fogalmazott Valter Attila.

Nos, az első nap semmilyen extra nem történt, Valter csendes napot teljesített, az ötvenedik helyen ért célba, de a szakaszgyőztes brit Ethan Hayterrel (Ineos Grenadiers) azonos idővel.

A baszk körverseny szombatig tart, a hat szakasz kivétel nélkül komoly emelkedőket tartalmaz, ugyanakkor egyik sem kategorizált emelkedőn ér véget.

Borítókép: Valter Attila a magyar bajnoki trikóban (Fotó: instagram.com/valterattila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.