Váratlanul német színekben bukkant fel az eltiltott világbajnok Sidi Péter!

Rangos sportlövőverseny zajlik Berlinben, amelyen az 50 méteres puska három testhelyzetű számában Sidi Péter 595 körös országos csúccsal nyerte meg a kvalifikációt. Ám német színekben, és ez azért is meglepő, mert a Magyarországon eltiltott világbajnokról korábban olyan hírek érkeztek, hogy román színekben kíván versenyezni. Sidi neve mellett most a GER felirat a Magyar Sportlövők Szövetségében is meglepetést keltett.

2023. 04. 28. 16:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) 2021. június 21-én kétéves eltiltással sújtotta Sidi Pétert, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába. Nagy György, az MSSZ elnöke az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón akkor bemutatta azt a felvételt, amelyen látható, ahogy a komáromi világ- és Európa-bajnok sportlövő belépett csapattársa szobájába, majd közel 45 perc után elhagyta azt. Nagy György akkor elmondta, a szövetség nem tudja bizonyítani, hogy Sidi manipulált Péni vitaminjával és vádaskodni sem akar, a büntetést csak a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá.

Sidi Péter
Sidi Péter Forrás: Nemzeti Sport

Sidi Péter felesége román állampolgár, Sidi Roxána maga is kiváló sportlövő, így felvetődött, hogy a Magyarországon eltiltott férje román állampolgárságra vált, ez ügyben történtek is lépések.

Sidi Péter megjavította a német országos csúcsot

Sidi Péter azonban ma a Facebook-oldalán megosztott egy bejegyzést, amelyen látható, hogy Berlinben 595 körös országos csúccsal nyerte meg az 50 méteres puska három testhelyzetű számában a kvalifikációt. 

Ám az nem látható, hogy Sidi milyen nemzetet képvisel, a montázsban ezt egy serleg eltakarja. Véletlen lenne?

Sidi Péter
Sidi Péter ezt a montázst állította össze Forrás: Facebook/Sidi Péter

Sidi Péter azt megemlíti, hogy a versenyen 21 nemzet sportlövői indulnak.

Mindenesetre a gratuláló hozzászólók között Gurisatti Gyula négyszeres paralimpikon sportlövő ezt írta:

Szia Peti, hogyhogy német lettél?

Némi kutakodás után az interneten rábukkantunk a verseny jegyzőkönyvére, és itt Sidi Péter neve mellett megtaláltuk a GER nemzetiségi megjelölést.

Ezt követően a Magyar Sportlövők Szövetségénél Molnár László kommunikációs igazgatónál érdeklődtünk: hogyan áll nálunk a Sidi-ügy?

– A román szövetség korábban megkeresett bennünket Sidi Péter esetleges országváltása ügyében, de nyugvópontra került az ügy. A németek nem kerestek meg bennünket, így számomra mindenképpen meglepő a neve mellett a GER felirat, a magam részéről nem igazán tudom hova tenni. Az biztos, hogy az 595 kör nagyon jó eredmény – szögezte le Molnár László.

Borítókép: Sidi Péter (Forrás: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.