Csúcson a jegyeladások a budapesti atlétikai világbajnokságra

Kiderült, hogy már több mint 170 ezer jegyet adtak el az augusztus 19. és 27. között Budapesten esedékes atlétikai világbajnokságra, melyre már 77 országból érkeznek a szurkolók a világ messzi pontjairól is. Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója úgy értékelt, hogy sorsdöntő heten vannak túl.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 13:53
Atlétikai vb - Száz nappal a rajt előtt bemutatták a kabalafigurát Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, csütörtökön bemutatták a budapesti atlétikai világbajnokság kabalafiguráját, amely a Youhuu névre hallgat. A vb-nek majd otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ hivatalos Facebook-oldalán Németh Balázs úgy nyilatkozott, hogy amióta Youhuu a nyilvánosság elé lépett, csúcson vannak a jegyeladások.

– Folyamatosan nő az érdeklődés – jelentette ki Németh.  – Már több mint 170 ezer belépő fogyott el és 77 országból jönnek szurkolók, köztük a világ olyan távoli pontjairól is, mint Új-Zéland, Chile, vagy Jamaica.

A vezérigazgató hozzátette, hogy Youhuu, az ősi magyar állat, a rackajuh megtestesítője mennyire fontos jelképe a vb-nek: –  Büszkeség az is és fontos gesztus a világ egyik legbefolyásosabb nemzetközi sportszövetsége, a World Athletics részéről, hogy egy magyar szimbólum, a rackajuh lett a vb kabalafigurája.

Lezárult a legfontosabb hét

Youhuu bemutatása ráadásul határvonalat is jelentett, ezzel ugyanis már megszületett az összes fontos döntés, minden terv elkészült, a szervezőmunka a hajrájába érkezett. Már kevesebb mint száz nap van hátra a rajtig, és jól áll a projekt.

– Az eddigi legfontosabb hét ért véget a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezésében, lezajlott a Nemzeti Atlétikai Szövetség mindent eldöntő helyszíni szemléje és megkaptuk azt a pecsétet, ami igazolja, hogy a szervezéssel kapcsolatos tervek és a Nemzeti Atlétikai Központ is megfelel minden elvárásnak. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hogy ezt száz nappal a vb előtt sikerült elérnünk – fogalmazott Németh Balázs, aki megjegyezte, már a vb első napjára érdemes lesz kilátogatni, mert olyan meglepetések várják a szurkolókat, hogy utána is jönni akarnak majd.

Borítókép: Száz nappal a rajt előtt bemutatták a kabalafigurát (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.