Korábbi BL-győztes játékosa lesz a Barcelona új sportigazgatója

Úgy tűnik, Deco elfogadja Joan Laporta elnök felkérését, és ő lesz a Barcelona labdarúgócsapatának az új sportigazgatója. A hírt az olasz transzferguru, Fabrizio Romano is megerősítette.

Magyar Nemzet
2023. 05. 21. 11:05
null
Barcelona's Portuguese midfielder Deco arrives for a press conference at the Nou Camp stadium, 20 February 2007 in Barcelona on the eve of their Champions League football match against Liverpool. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP) Fotó: AFP/LLUIS GENE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deco jelenleg D20 néven játékosügynöki céget vezet, az ő ügynöksége képviseli a Barca jelenlegi játékosát, Raphinhát. Katalán sajtóhírek szerint van érdeklődés a cége iránt. S hogy miért érdekes ez? Nos, azért, mert Joan Laporta, a Barcelona elnöke őt kérte fel a nyáron távozó Jordy Cruyff utódjának a sportigazgató posztra. Deco tehát kénytelen lesz eladni a vállalkozását, ha elfogadja a Barcelona felkérését. 

73226129
Deco 2004 és 2008 között futballozott Barcelonában Fotó: AFP/Paul Ellis

A katalán Sport szerint Decót korábban már próbálta felkérni erre a posztra Laporta, de az egykori középpályás akkor még nemet mondott a Barcelonának. Most úgy látszik eljött az idő, hogy elfogadja a felkérést. Ezt erősíti meg Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekben mindig jól értesült olasz transzferguru posztja is:

Deco 2004-ben a José Mourinho vezette Portótól igazolt Barcelonába. A brazíliai születésű, később portugál válogatott középpályás hamar beilleszkedett Frank Rijkaard csapatába, Ronaldinho és Samuel Eto'o mellett gyorsan alapember lett a katalánoknál. Spanyol bajnokságot kétszer, 2005-ben és 2006-ban nyert a Barcával, 2006-ban tagja volt a Bajnokok Ligája-győztes csapatnak, a párizsi döntőben 2-1-re nyert a katalán együttes az angol Arsenel ellen. Deco végig játszott azon a találkozón.

A portugál válogatottal 2004-ben hazai közönség előtt második lett az Európa-bajnokságon, 2006-ban világbajnoki elődöntőn szerepelt, a későbbi ezüstérmes Franciaország ellen maradt alul a csapatával. 

Borítókép: Deco négy sikeres évet töltött el a Barcánál, most vezetőként térhet vissza (Fotó: AFP/Lluis Gene)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.