Marco Rossi fia elárulta, miért igazolt a második legjobb magyar csapathoz

Alaposan átalakul az OSC férfi-vízilabdacsapata, s azt már eddig is tudtuk, hogy két magyar válogatott játékosa, Manhercz Krisztián és Angyal Dániel is Franciaországba, a CN Marseille-be igazol. Ma délelőtt pedig kiderült, hogy kik érkeznek, s közöttük ott van az olasz Simone Rossi, aki nem más, mint Marco Rossinak, labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitányának fia.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 10:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki ezüstérmes OSC ma délelőtt a Facebook-oldalán a következő hírt jelentette be: „Érkező játékosainkat köszöntjük! Baksa Benedek, Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk, Simone Rossi, Szalai Péter, és az edzői stábba Kovács Róbert!”

A klub már korábban beszámolt róla, hogy a francia Marseille-hez szerződő Angyal Dániel, Manhercz Krisztián kettős mellett Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton és Szűcs Dániel is távozik az OSC-től.

Simone Rossi az olasz Circolo Canottieri Ortigia Siracusa csapatából érkezik. Az Ortigia az elmúlt években döntőbe jutott az Eurokupában és az Olasz Kupában, a legutóbbi szezonban harmadik lett az olasz bajnokságban, amivel kivívta az indulás jogát a Bajnokok Ligájában. A 30 éves Simone Rossi csapata erősségének számít, és négy évet töltött az Ortigiánál. Védőjátékos, a Bresciánál kezdte pályafutását, majd a Posillipóban és az Aquachiara csapatában szerepelt A Canottieriortigia.it szerint további közös tervei is vannak édesapjával magyarországi tartózkodása alatt.

Simone Rossi megköszönte a klub elnökének, edzőjének és a csapattársaknak, hogy milyen élményeket éltek át együtt, és mennyit tudott fejlődni az ott töltött idő alatt.

– Amikor ideéreztem, tettem egy ígéretet, amit nem tudtam betartani, hogy megnyerjük az Eurokupát. Ezt sajnálom, pedig minden évben megpróbáltuk – mondta az olasz klub honlapján Simone Rossi, aki a Vlv.hu szakportálnak a magyarországi szerződésével kapcsolatban a következőket nyilatkozta

Simone Rossi: Alig várom már, hogy elkezdődjön ez az új kaland

– Meglepetés volt az OSC hívása, úgy gondoltam, hogy az Ortigiánál folytatom, még akkor is, ha ez az év nagyon nehéz és áldozatokkal teli volt. De az ötlet, hogy a vízilabda „premier ligájában” játsszak, azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Harmincéves vagyok, és úgy gondolom, hogy ez a lépés egy utolsó nagy, minőségi ugrás a pályafutásomban. Alig várom már, hogy elkezdődjön ez az új kaland. Az az álmom, hogy trófeát nyerjek, legyen az akár európai kupa vagy Magyar Kupa, illetve bajnoki cím.

Simone Rossi esetében kikerülhetetlen édesapja személye.

– Nyilvánvalóan befolyásolt a döntésemben az is, hogy közelebb lehessek apámhoz. Ő már tíz éve van Magyarországon, és ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg… Olaszok vagyunk, de Magyarország befogadott minket, és ezért örökké hálásak leszünk. Most élőben nézhet majd engem, én pedig a magyar labdarúgó-válogatottat.

stílszerűen magyarul köszöntötte a fiát a Facebook-oldalán „Harcos vagy, keményen dolgozol, és bizonyos, hogy a legjobbat érdemled. Isten hozott Magyarországon! Sok szerencsét, fiam!” – posztolta labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya.

Borítókép: Simone Rossi az OSC-ben folytatja a pályafutását (Forrás: Circolo Canottieri Ortigia)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.