Rebrov a nyár után nem a fronton harcolhat a hazájáért

A nyáron visszatérhet Európába az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó Szergej Rebrov. A Ferencváros labdarúgócsapatát a Bajnokok Ligájába vezető ukrán szakember a szerződése lejártával ülhet le az ukrán válogatott kispadjára.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 15:26
Szergej Rebrov
Szergej Rebrov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano az közölte a Twitter-oldalán, hogy az Ukrán Labdarúgó-szövetség (UAF) eredetileg a horvát Slaven Bilicet akarta kinevezni a nemzeti csapat élére, de mivel a West Ham korábbi mesterével nem sikerült megegyezni, a szövetség vezetése felvette a kapcsolatot Szergej Rebrovval, akinek június 30-ig szól a szerződése az egyesült arab emírségekbeli Al-Ainnál. Az olasz transzferguru szerint az egyezség már megszületett, és hamarosan hivatalosan is bejelentik a korábbi Fradi-tréner érkezését.

A napokban a görög sajtóban jelent meg, hogy az Olimpiakosz kinézte magának az ukrán szakembert, de végül más irányba orientálódott. A Sport24.gr azt is felvetette, hogy Rebrov akár párhuzamosan is elvállalná az Al-Ain, illetve az ukrán válogatott irányítását, de mint írták, egyelőre nem tudni, mi lesz Rebrov döntése.

Az ukrán nemzeti együttest jelenleg Ruszlan Rotany irányítja, de őt úgy nevezték ki, hogy adott esetben átadja a helyét a szövetség végleges. Az orosz–ukrán háború Rebrovot is megérintette, először ő is úgy nyilatkozott, hogy hazatér, és ha kell, fegyvert fog, később pontosította a nyilatkozatot, azt állítva, hogy pontatlanul jegyezték le a szavait, s csak arra tett ígéretet, hogy támogatja Ukrajnát, s persze verbálisan kiosztotta Oroszországot.

Borítókép: Rebrov a nyáron hazatérhet (Fotó: Al-Ain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.