időjárás 24°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Agyrákban szenvedő nyolcéves kisfiút és az apját bántalmazták a szurkolók

Magyar Nemzet
2023.06.05. 08:07 2023.06.05. 08:59
Agyrákban szenvedő nyolcéves kisfiút és az apját bántalmazták a szurkolók

A nyolcéves, agyrákban szenvedő Olympique Marseille-szurkolót, Kenzót és családját szombat este támadták meg az Ajaccio szurkolói. Az apa a gyermekével tartózkodott a korzikai klubházban Marseille-mezben, ez váltott ki megmagyarázhatatlan indulatokat. Az Ajaccio elnöke elhatárolódott az erőszakos cselekedettől.

A nyolcéves, agyrákban szenvedő Kenzo édesapját  többször is arcon vágták, mert Marseille-mezben merte vinni fiát, hogy az Ajaccio elleni bajnoki mérkőzés előtt a pályán lássa a marseille-i játékosokat. A gyermek kénytelen volt végignézni a tomboló erőszakot. Az eset szombat este Korzikán történt, az Ajaccio–Marseille mérkőzés kezdőrúgása előtt; Kenzo és szülei egy meglepetéskirándulás jegyében léphettek be a klubházba, hogy a meccs után a kisfiú találkozhasson a kedvenceivel. 

A meccs kezdete előtt  Kenzo látta, hogy több személy erőszakosan betört az öltözőbe, amelyben családjával együtt tartózkodott. Kenzo kénytelen volt levenni a Marseille-mezt, amit az agresszorok a helyszínen elégettek, a gyereket meglökték, apját pedig megverték. Az apa feldúltan nyilatkozott a sajnálatos esetről. – Nagyon megijedtem, amikor megláttam őket belépni az öltözőbe, egyáltalán nem számítottam rájuk. Meglepődtem – idézte Kenzo édesapját a BFMTV.  – Nagyon féltettem a biztonságukat. Hamar rájöttem, hogy ha nem adom oda nekik a mezt, akkor annak sokkal súlyosabb következményei is lehetnek. Ez őrület, hogy egy tizenöt fős csoport be tudott rontani az öltözőbe – mondta Kenzo édesapja.

Az Ajaccio szurkolói csoport egyik vezetője által részben elismert események miatt az ügyészség bírósági vizsgálatot indított csoportos erőszak ügyében. – Ezek a személyek semmilyen módon sem képviselik klubunk és a szigetünk értékeit – áll az Ajaccio közleményében. – Még a legszélsőségesebb ostobaság sem mentség az ilyen viselkedésre. A klub a lehető leghatározottabban elítéli ezeket a kimondhatatlan tetteket!

Miután a támadókat a stadion biztonsági személyzete eltávolította, a korzikai klub vezetése a meccs után engedélyezte Kenzónak és szüleinek, hogy beléphessenek a Marseille öltözőjébe. Ott a fiatal szurkoló eltölthetett egy kis időt a kedvenceivel, köztük a középpályás Matteo Guendouzival.

Borítókép: Kenzo közös képet készíthetett a kedvencével (Fotó: AFP)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.