Agyrákban szenvedő nyolcéves kisfiút és az apját bántalmazták a szurkolók

A nyolcéves, agyrákban szenvedő Olympique Marseille-szurkolót, Kenzót és családját szombat este támadták meg az Ajaccio szurkolói. Az apa a gyermekével tartózkodott a korzikai klubházban Marseille-mezben, ez váltott ki megmagyarázhatatlan indulatokat. Az Ajaccio elnöke elhatárolódott az erőszakos cselekedettől.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 8:07
null
Fotó: twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcéves, agyrákban szenvedő Kenzo édesapját  többször is arcon vágták, mert Marseille-mezben merte vinni fiát, hogy az Ajaccio elleni bajnoki mérkőzés előtt a pályán lássa a marseille-i játékosokat. A gyermek kénytelen volt végignézni a tomboló erőszakot. Az eset szombat este Korzikán történt, az Ajaccio–Marseille mérkőzés kezdőrúgása előtt; Kenzo és szülei egy meglepetéskirándulás jegyében léphettek be a klubházba, hogy a meccs után a kisfiú találkozhasson a kedvenceivel. 

A meccs kezdete előtt  Kenzo látta, hogy több személy erőszakosan betört az öltözőbe, amelyben családjával együtt tartózkodott. Kenzo kénytelen volt levenni a Marseille-mezt, amit az agresszorok a helyszínen elégettek, a gyereket meglökték, apját pedig megverték. Az apa feldúltan nyilatkozott a sajnálatos esetről. – Nagyon megijedtem, amikor megláttam őket belépni az öltözőbe, egyáltalán nem számítottam rájuk. Meglepődtem – idézte Kenzo édesapját a BFMTV.  – Nagyon féltettem a biztonságukat. Hamar rájöttem, hogy ha nem adom oda nekik a mezt, akkor annak sokkal súlyosabb következményei is lehetnek. Ez őrület, hogy egy tizenöt fős csoport be tudott rontani az öltözőbe – mondta Kenzo édesapja.

Az Ajaccio szurkolói csoport egyik vezetője által részben elismert események miatt az ügyészség bírósági vizsgálatot indított csoportos erőszak ügyében. – Ezek a személyek semmilyen módon sem képviselik klubunk és a szigetünk értékeit – áll az Ajaccio közleményében. – Még a legszélsőségesebb ostobaság sem mentség az ilyen viselkedésre. A klub a lehető leghatározottabban elítéli ezeket a kimondhatatlan tetteket!

Miután a támadókat a stadion biztonsági személyzete eltávolította, a korzikai klub vezetése a meccs után engedélyezte Kenzónak és szüleinek, hogy beléphessenek a Marseille öltözőjébe. Ott a fiatal szurkoló eltölthetett egy kis időt a kedvenceivel, köztük a középpályás Matteo Guendouzival.

Borítókép: Kenzo közös képet készíthetett a kedvencével (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.