Djokovics esete megismétlődött Párizsban, sírt a labdaszedő

Váratlan véget ért az egyik páros meccs a Roland Garroson. A japán Kato Miju eltalálta labdával az egyik labdaszedőt, aki elsírta magát. Kato és partnere számára ezzel véget is ért a Roland Garros, ugyanúgy a leléptetés lett a sorsuk, mint ahogy Novak Djokovics is járt a 2020-as US Open nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 14:12
Novak Djokovics
TENNIS-FRA-OPEN-2023 Fotó: AFP/THOMAS SAMSON

2020-ban Novak Djokovics számára a US Open a nyolcaddöntőben, Pablo Carreno Busta ellen ért véget, de nem elsősorban a spanyol teniszező játéka miatt. Djokovics egy elvesztett játék után elütött egy labdát, amely a vonalbírót találta el. A szerbet néhány perc vita után leléptették.

Ehhez kissé hasonló jelenet játszódott le vasárnap a Roland Garroson. A női párosverseny harmadik fordulójában a tizenhatodik kiemelt Kato Miju, Aldila Sutjiadi japán, indonéz kettős az első játszmát ugyan elveszítette a Marie Bouzková, Sara Sorribes Tormo cseh, spanyol duó ellen, a másodikban viszont éppen megerősítette a brékelőnyét, 3:1-re vezetett, amikor véget ért a találkozó.

Kato a háló közeléből ütött a túloldali alapvonal felé egy labdát, ott viszont a labdaszedő már arra figyelt, hogy az adogatással következő európai kettőst ellássa labdákkal.

Kato ütése nyomán a lányt fejen találta a labda. A székbíró először csak figyelmeztette az ázsiai kettőst, ám Bouzkováék felhívták a figyelmét, hogy a labdaszedő sír. A japán teniszező ugyan odament hozzá elnézést kérni, de a székbíró így is megváltoztatta az ítéletét: leléptette Katóékat.

Sorribes Tormo egy nappal azután jutott egy nem befejezett meccsel a negyeddöntőbe a párosok között, hogy a wimbledoni bajnoknő, Jelena Ribakina visszalépése miatt egyesben pályára sem kellett lépnie, hogy a harmadikból a negyedik fordulóba jusson.

Borítókép: Novak Djokovics sorsára jutott a japán Kato Miju (Fotó: AFP/Thomas Samson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.