Hihetetlen mázli, a győztes meg sem tudott szólalni

Lejátszották az idei Roland Garros eddigi leghosszabb meccsét. Ehhez a döntő pillanatban közbeavatkozó hálóra is szükség volt, de a nyolcadik kiemelt Jannik Sinner így is csak magát okolhatja, hogy kiesett Daniel Altmaier ellen. Párosban Bondár Anna és Babos Tímea továbbjutott, Fucsovics Márton kiesett.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 19:31
KOKKINAKIS, Thanasi; SINNER, Jannik
Róma, 2023. május 12. Az ausztrál Thanasi Kokkinakis az olasz Jannik Sinner ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének második fordulójában 2023. május 12-én. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jannik Sinner jó úton haladt a Roland Garros harmadik fordulója felé. Bár a második játszmát elveszítette a német Daniel Altmaier ellen, a negyedik szettben a nyolcadik kiemelt olasz adogatóként eljutott meccslabdáig.

Daniel Altmaier Sinner ellen hihetetlen siker
Daniel Altmaier élt a hihetetlen szerencsével, nyert Jannik Sinner ellen (Fotó: Getty Images/Julian Finney)

Az agyonnyert pontban talán túlságosan biztonsági ütéseket is választott az olasz, de arra nem számíthatott, ami ezek után következett.

A hálón megpattanó labda megmentette Altmaiert, aki még egy meccslabdát hárított, majd brékelt, és kiharcolta a döntő játszmát.

Az ötödik szettben a német kétszer is adogatott a meccsért, ezúttal Sinner hárított meccslabdákat, összesen négyet, de ez sem volt elég a megmeneküléséhez. Altmaier a Roland Garros eddigi leghosszabb meccsén, 5 óra 26 perc alatt 6:7, 7:6, 1:6, 7:6, 7:5-re legyőzte Sinnert.

A huszonnégy éves német teniszező életében másodszor nyert top 10-es játékos ellen, de először úgy, hogy szurkolók is lehettek a lelátón, akik alaposan meg is ünnepelték.

Altmaier hosszú másodpercekig képtelen volt odaállni a mikrofonhoz, az örömkönnyeivel küzdött.

Sinner viszont nagy lehetőséget szalasztott el, hogy életében először Grand Slam-elődöntőt játsszon, hiszen két napja Danyiil Medvegyev az ő negyedéből esett ki. Így viszont a főtábla alsó negyede teljesen nyílttá vált.

Párizsban párosban szép az élet

Női párosban mind a négy magyar játékos bejutott a második fordulóba. Gálfi Dalmáék és Udvardy Pannáék szerdai sikere után csütörtökön Bondár Anna a belga Greet Minnen oldalán szoros, Babos Tímea a kazah Anna Danyilinával sima meccsen nyert.

Fucsovics Márton viszont párosban is búcsúzott Párizstól, a szintén kazah Alekszandr Bublikkal esélyük sem volt a 12. kiemelt Middelkoop, Mies kettős ellen.

Borítókép: Jannik Sinner korán búcsúzott Párizstól (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.