Már nem Kassai Viktor a bolgár játékvezető bizottság vezetője

A Bolgár Labdarúgó-szövetség közleményben tudatta, hogy Kassai Viktor kérésére nem hosszabbítják meg a játékvezető bizottság magyar vezetőjének a szerződését. Kassai Viktor másfél éven át irányította a bolgár játékvezetőket, a közlemény szerint a hazájához és a családjához közelebbi helyen szeretne dolgozni.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 17:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért Kassai Viktor pályafutása Bulgáriában. A korábbi magyar bíró, aki 2011-ben a világ legjobb játékvezető címet is kiérdemelte, 2022. január 26-án szerződött bolgár szövetséghez másfél évre a játékvezető bizottság vezetésére, ez a megállapodás jár le a hónap végén, és a felek ezt nem hosszabbítják meg. A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint Kassai Viktor kérte, hogy a hónap végén lejáró szerződését ne hosszabbítsák meg. Ezt a BFU elfogadta, így Kassaival helyettese, Ring György is távozik a játékvezetői bizottság éléről.

 

Kassai másfél évet töltött a posztján, ezen idő alatt „munkájával nagyban hozzájárult a bolgár játékvezetők imázsának javulásához. A magyar szakember családi okokra hivatkozott döntése indoklásakor, mondván, hazájához, családjához közelebb szeretné folytatni a pályafutását” – áll a BFU közleményében.

 

A 47 éves Kassai Viktor nemzetközi játékvezetői karrierje 2003-tól 2019-ig tartott, bíráskodott a 2008-as nyári olimpián – ő vezette a döntőt –, a 2010-es világbajnokságon négy mérkőzésen működött közre – köztük a német–spanyol elődöntőn –, s ő dirigált a 2011-es BL-döntőben is. Visszavonulását követően 2020 januárjában az Orosz Labdarúgó-szövetségben a játékvezetők szakmai vezetője lett egészen 2021 nyaráig. Oroszországban és Bulgáriában is érték támadások, amelyek természetesen a fontos meccsek veszteseitől érkeztek, de mindkét helyen elégedettek voltak a munkájával. 

Borítókép: Kassai Viktor közelebb szeretne dolgozni a családjához (Fotó: Nemzeti Sport)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.