időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Messi így reagált, amikor Agüero zrikálta az amerikai kalandja miatt

Magyar Nemzet
2023.06.09. 16:32 2023.06.09. 16:41
Messi így reagált, amikor Agüero zrikálta az amerikai kalandja miatt

Lionel Messi és Sergio Agüero barátsága legendás, az sem véletlen, hogy Messi a keresztapja Agüero fiának. A szívproblémák miatt visszavonult csatár most elárulta, hogyan zrikálta a hétszeres aranylabdást amiatt, hogy az amerikai Inter Miami csapatához igazolt.

Mint ismert, Lionel Messi a David Beckham tulajdonában lévő Inter Miami csapatában folytatja a pályafutását, miután lejáró szerződéssel távozik a Paris Saint-Germaintől, amelyben a szurkolók kifütyülték a búcsúmeccsén.

Mindenki arra számított, hogy Messi visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Barcelonához, ám mivel nem látott garanciát arra, hogy a katalán klub anyagilag stabil, és nem akart hasonló helyzetbe kerülni, mint két évvel ezelőtt a távozásakor, úgy döntött, hogy új kalandra adja a fejét.

Messi tehát elhagyja Európát, ahol az eddigi teljes profi pályafutását töltötte, hiszen még gyerek volt, amikor a Barcelonához került. Ami igazán meglepő, hogy nem egy amerikai élcsapathoz szerződött: az Inter Miami 16 meccs után a keleti főcsoport utolsó helyén áll az MLS-ben.

Ezen viccelődött Sergio Agüero, amikor kiderült, hogy Messi hova igazol. A Manchester City gólrekordere, aki szívproblémái miatt a Barcelonából vonult vissza, az ESPN argentin kiadásának mesélte el, hogy milyen üzenetet küldött Messinek, és ő hogyan reagált erre.

– Tegnap beszéltem Messivel, küldtem neki képernyőképet a keleti főcsoport állásáról, és azt mondtam neki: „A csapatod utolsó. Fel kell hoznod a nyolcadik-kilencedik helyre!”. Erre felpattant és rávágta, hogy muszáj bejutni a rájátszásba – mesélte Agüero.

A két főcsoport első hét helyezettje automatikusan bejut a rájátszásba, a nyolcadik és kilencedik pedig még megküzdhet ezért egy selejtezőn. Agüero úgy volt vele, hogy már az is nagy dolog lenne, ha az öt győzelemmel és tizenegy vereséggel álló Inter Miami barátja vezérletével a nyolc-kilencedik helyig előrelépne. De Messi ezzel még nem lenne elégedett, ő mindenképpen ott akar lenni a bajnoki rájátszásban.

Ez egyébként nem lehetetlen, hiszen a ponthátrány még behozható, nyolc ponttal előzi meg Messiéket a hetedik helyen álló DC United. Mint megírtuk, az Inter Miami keretértéke alacsonyabb, mint a Fradié, de ebben persze még Messi ára nincs benne. Ő 35 évesen is 45 millió eurót kóstál a piacon, amivel többet ér, mint a komplett csapat (34,4 millió).

Hamarosan kiderülhet, hogy a pályán is lesz-e Messinek akkora hozzáadott értéke, mint a közösségi médiában: az Instagramon az Inter Miami követőinek a száma egymillióról máris hatmillió fölé ugrott az argentin sztár érkezésének bejelentése hatására.

Borítókép: Messi célja határozott az Inter Miami játékosaként is (Fotó: Hervio Jean-Marie/ KMSP/KMSP via AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.