Ronaldo lesgólig jutott, de Haaland bosszankodhat igazán

A portugál válogatott a vártnál könnyebben szerezte a három pontot, 3-0-ra nyert Eb-selejtezőn Bosznia-Hercegovina ellen. Cristiano Ronaldo a szaúdi ligából érkezve is a kezdő tagja volt, lesgólig jutott a meccsen. Erling Haaland érvényes találatot szerzett, mégis bosszankodhat, mivel Norvégia az utolsó percekben összeomlott, így hazai pályán 2-1-re kikapott Skócia ellen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 18. 10:26
Erling Haaland
FBL-EURO-2024-QUALIFIER-NOR-SCO Fotó: NTB/AFP/FREDRIK VARFJELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál labdarúgó-válogatott magabiztosan menetel az Eb-részvétel felé, szombat este Bosznia-Hercegovina ellen a vártnál simább meccsen, 3-0-ra nyert, és továbbra is százszázalékos a csoportban. A luzitánok hőse Bruno Fernandes volt, aki két góllal és egy gólpasszal zárta a találkozót. a szaúdi ligából érkezve is Portugália kezdőcsapatában kapott helyet, de csak lesgólig jutott a meccsen.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo nem szerzett érvényes gólt (Fotó: AFP/Patricia de Melo Morreira)

A portugálok mögött a Nemzetek Ligája-mélypont után a szlovákok állnak kijutást érő helyen, akik Izlandon arattak értékes győzelmet.

Európa-bajnoki selejtező, J csoport

Portugália–Bosznia-Hercegovina 3-0
Izland–Szlovákia 1-2
Luxemburg–Liechtenstein 2-0

Az állás
1. Portugália 9 pont
2. Szlovákia 7
3. Luxemburg 4
4. Bosznia-Hercegovina 3
5. Izland 3
6. Liechtenstein 0

Fájdalmas hazai vereséget szenvedett el Norvégia. A vikingek szupersztárjuk, büntetőjével egészen a 87. percig vezettek Skócia ellen, amikor a norvég védelem leterítette a vörös szőnyeget a vendégek játékosa, Lyndon Dykes elé. A skótok vérszemet kaptak, gyönyörű akció végén Kenny McLean a győztes gólt is megszerezte.

Skócia továbbra is százszázalékos a csoportban, a spanyolok legyőzése után újabb hatalmas lépést tett az Eb-részvétel felé. Norvégia viszont lassan már kezdhet számolgatni, hogy milyen eredményekkel bízhat a pótselejtezős részvételben, eddig a grúzok ellen begyűjtött egyetlen pont árválkodik a nevük mellett.

Európa-bajnoki selejtező, A csoport

Norvégia–Skócia 1-2
Ciprus–Grúzia 1-2

Az állás
1. Skócia 9 pont/3 mérkőzés
2. Grúzia 4/2
3. Spanyolország 3/2
4. Norvégia 1/3
5. Ciprus 0/2

A nap másik rangadóját Belgiumban játszották, ahonnan Ausztria értékes ponttal távozott: Orel Mangala öngóljával a vendégek vezettek, Romelu Lukakunak a BL-döntővel ellentétben ezúttal összejött a gólszerzés.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport

Belgium–Ausztria 1-1
Azerbajdzsán–Észtország 1-1

Az állás
1. Ausztria 7 pont/3 mérkőzés
2. Belgium 4/2
3. Svédország 3/2
4. Észtország 1/2
5. Azerbajdzsán 1/3

Európa-bajnoki selejtező, E csoport

Albánia–Moldova 2-0
Feröer-szigetek–Csehország 0-3

Az állás
1. Csehország 7 pont/3 mérkőzés
2. Lengyelország 3/2
3. Albánia 3/2
4. Moldova 2/3
5. Feröer-szk. 1/2

Borítókép: Erling Haaland csapata nagyon nehéz helyzetben (Fotó: NTB/AFP/Fredrik Varfjell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.