Szoboszlai önkritikus volt, Sallai apró titkot árult el

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 0-0-s döntetlent játszott Eb-selejtezőn Montenegró otthonában. Szoboszlai Dominik elismerte, hogy ő sem fogta ki a legjobb napot, Sallai Roland szerint az egyik szemünk sír, a másik nevet a meccs után.

Magyar Nemzet
2023. 06. 18. 8:20
Ádám Martin Sallai Roland Montenegró
Podgorica, 2023. június 17. Ádám Martin (b) és Sallai Roland (k) a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzésen a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott két meccs után is veretlen Eb-selejtezős csoportjában. A Bulgária elleni 3-0-s győzelmet szombaton a Montenegró otthonában elért 0-0 követte. Ezzel az eredménnyel leszakítani ugyan nem sikerült a montenegróiakat, de a helyzetünk továbbra is kedvező. Az Origo a meccs után több magyar játékost is megszólaltatott Podgoricában: önkritikával is élt, elárulta, hogy a biztonság előzetesen is fontos szempont volt.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik köszöni meg a magyar szurkolók biztatását (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Játszottunk már ennél jobban is, nem a legjobb napunkat kaptuk el, és ez rám is érvényes – mondta Szoboszlai a lefújás után. – Nem lehet mindig mindenkinek jó napja, de nézzük a jó oldalát: nem kaptunk ki, a második helyről várjuk otthon a litvánokat, akik ellen megpróbáljuk a három pontot otthon tartani.

Sallai Roland is vegyes érzelmekről számolt be, s elárulta, hogy noha a győzelemért utaztunk Montenegróba, a biztonság is fontos szempont volt.

– Félig lehetünk elégedettek. Nem fogtunk ki jó napot, de a meccs előtt arról beszéltünk, hogy ha nem rúgunk gólt, legalább ne is kapjunk, ezt teljesítettük. Az egyik szemünk sír, a másik nevet.

Kalmár Zsolt a tisztelet hiányára panaszkodó montenegróiak játékstílusáról is beszélt az Origónak, ugyanez a téma Ádám Martinnal is szóba került.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport

Montenegró–Magyarország 0-0, Podgorica, Városi Stadion, 8000 néző, jv.: Gil Manzano
Litvánia–Bulgária 1-1

A csoport állása:
1. Szerbia 6 pont/2 mérkőzés
2. Magyarország 4/2
3. Montenegró 4/3
4. Litvánia 1/2
5. Bulgária 1/3

 

Borítókép: és Sallai Roland sem talált a kapuba Montenegróban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.