Váratlan húzás, őt szerezte meg a Real Madrid Benzema helyére

Kylian Mbappé és Harry Kane nevét hallani a legtöbbször, mint a Szaúd-Arábiába igazolt Karim Benzema méltó utódja a Real Madrid csapatában, ám a klub most egy olyan csatár szerződtetését jelentette be, akire nem sokan számíthattak. A 33 éves Joselu a Real Madrid neveltje, az Espanyolból költözik „haza”, de tényleg ő lesz Benzema utódja a következő idényben?

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 12:10
Karim Benzema
Real Madrid Fotó: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos oldalán jelentette be a Real Madrid, hogy egy évre kölcsönben megszerezte korábbi saját nevelésű csatárát. Joselu vasárnap nyerte meg a Nemzetek Ligáját a spanyol válogatott tagjaként, amelyben eddig négy meccsen három gólt szerzett – egyet az olaszok ellen megnyert elődöntő 88. percében, csereként percekre beállva, amivel a spanyolok a fináléba jutottak.

Joselu
A spanyol válogatott Joselu a Real Madrid új igazolása. Fotó: Real Madrid

Joselu a Realban nevelkedett, a Castilla nevű második csapatban például házi gólkirály volt Álvaro Moratával holtversenyben a spanyol harmadosztályban 2011-ben. Ekkor a felnőttcsapat akkori vezetőedzője, José Mourinho be is dobta a mély vízbe, az Almería ellen 8-1-re megnyert bajnokin éppen Benzemát váltotta, és rögtön pályára lépése után beállította a végeredményt.

Nem tudta azonban megvetni a lábát az első csapatban, Joselu Németországba került, játszott Angliában is, az utóbbi időben pedig az Espanyolban rúgta a gólokat, 16 találattal zárta az idényt a La Ligában legutóbb.

Mint korábban megírtuk , a Real Madrid fő célpontjai Benzema helyére és ám mivel mindkettejük szerződése lejár jövő nyáron, a hírek szerint Florentino Pérez klubelnök taktikázhat, s ahelyett, hogy idén több mint 100 millió eurót fizet valamelyikükért, kivár egy évet, és ingyen csaphat le rájuk. Joselu egyéves kölcsönszerződése erősíti ezt a feltevést, persze várjuk ki a nyári átigazolási időszak végét!

Borítókép: pótlása komoly fejtörést jelent a Real Madrid számára (Forrás: Twitter/Real Madrid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.