A Bayern szabadulna a verekedő afrikai csatárától

Nem sikertörténet a Sadio Mané és a Bayern München közötti munkakapcsolat. Tavaly nyáron a Bayern 32 millió euróért szerződtette a Liverpooltól a BL-győztes szenegáli csatárt, de ő nem a góljaival, a csapattársa megütésével került a címlapokra. A Bayern állítólag húszmillió euróért megszabadulna Manétól a nyáron.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 11:17
null
MUNICH, GERMANY - APRIL 01: Thomas Tuchel, head coach of Bayern München reacts to his player Sadio Mane during the Bundesliga match between FC Bayern München and Borussia Dortmund at Allianz Arena on April 01, 2023 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München nem csinált jó boltot leigazolásával. A szenegái csatárt a Liverpooltól igazolta le 32 millió euróért plusz a különböző bónuszokért, de Mané nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az előző szezonban harmincnyolc tétmeccsen 12 gólt szerzett, és az idény végén már elveszítette a helyét a kezdőcsapatban. Utóbbit leginkább annak köszönhette, hogy a Mancheter City elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-negyeddöntő után összeverekedett a csapattársával, Leroy Sanéval az öltözőben. A különös esetet a Bild írta meg, a klub nem cáfolt, pénzbírsággal sújtotta Manét, aki az eset után fokozatosan távolodott el a Bayern kezdőcsapatától.

Sadio Mané Eric Maxim Choupo-Moting
Mané (balra) nem volt sikeres Münchenben Fotó: Twitter/FC Bayern

A német Kicker szaklap úgy tudja, hogy a szenegáli játékos fizetését szeretné megspórolni a klubja, illetve azt átcsoportosítaná az együttesnél, és ezért közölte vele, hogy már nem szerepel a Bayern terveiben.


Az átigazolási guru, Fabrizio Romano szerint a 31 éves játékos iránt több szaúdi klub is érdeklődik. Az egyik az Al-Hilal, amely már megszerezte a korábbi Liverpool-játékost, Firminót. Mané Szaúd-Arábiában építhetné újra a karrierjét. 

A szenegáli csatárnak Európából is vannak kérői: a José Mourinho vezette AS Roma is fontolóra vette a szerződtetését. Mindenesetre nem a pénzen fog múlni a transzfer, bármelyik klubot is választja a nehezen kezelhető csatár. A Bayern akciós áron, húszmillió euróért is megszabadulna a tavaly 32 millió euróért vásárolt BL-győztes csatártól. 

Borítókép: Mané elhagyja a Bayernt a nyáron (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.