Az állami ünnepen is futna a hazai világbajnokságon

Szögi István a cipőjére írt számokkal is motiválja magát az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság előtt. Versenyszámának, az 1500 méteres síkfutásnak az előfutamait a nyitónapon rendezik, az elődöntőt augusztus 20-án.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 07. 15. 8:42
SZÖGI István
Európa Játékok - Atlétika Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szögi István a cipőjére írta a budapesti világbajnokság szintidejét, ezzel motiválja magát edzésről edzésre. Bár ennek elérésére nincs igazán reális esélye, a vb-mezőnyben a világranglista alapján ott lehet. Pillanatnyilag éppen egy hellyel szorulna ki a mezőnyből, de a magyarok közül ő a legjobb, azaz szinte biztosnak látszik az indulása, habár az országos bajnokságon csak második lett Kiss Gergő mögött.

Szögi két éve olimpián, tavaly Európa-bajnokságon vett részt, viszont az idei lehet a vb-debütálása. A huszonhét éves atléta tudja, bravúr lenne az elődöntőbe jutás, ugyanakkor extra motivációt jelent számára, hogy a nyitónapi előfutam után a második kört éppen az állami ünnepen, augusztus 20-án rendezik.

A kajakosból lett atléta készülésének további műhelytitkai derülnek ki a Hír TV anyagából.

Borítókép: Szögi István (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.