Beckham rosszul választott: nem Inter, hanem Blaugrana Miami

Spanyol lapértesülések szerint Luis Suárez hajlandó fizetni azért, csak hogy Lionel Messi csapattársa lehessen. A világbajnok és hétszeres aranylabdás kiválóság, valamint Sergio Busquets és Jordi Alba után ő lehet a negyedik korábbi Barcelona-játékos az Inter Miami csapatában. David Beckham rossz nevet és klubszíneket adott anno a floridai együttesnek…

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 8:07
Messi, Suárez
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Blaugrana. A Barca mellett ez a Barcelona másik közismert beceneve. Szerepel a klub himnuszában, annak második sorában is: Som la gent blaugrana – Mi vagyunk a kék-vörösek. Hogy honnan ered, pontosan mit is jelent a blaugrana, arra számos magyarázat létezik. Ne is merüljünk el ebben, a lényeg, hogy a klub színeire utal, a kékre és a vörösre.

Messi, Suárez
és Luis Suárez legutóbb ellenfélként találkozott egymással a pályán még a 2022-es vb selejtezői során. Fotó: Juan Mabromata

Az Inter előtag – amit a Miami is visel – megfejtése sokkal könnyebb. Köztes, kölcsönös. Aki élt a szocializmus/kommunizmus idején, az pontosan tudja, hogy az internacionalizmus nemzetköziséget, a nemzetek közötti, helyesebben feletti ideológiát jeleni. Hogy a híres milánói csapat annak idején miért éppen az Internazionale nevet vette fel, abban megint csak ne merüljünk el.

Mindent szeretünk rövidíteni, az Internazionale többnyire csupán Inter néven jelenik meg a közbeszédben, s ezt alakot vette fel a klub nevében az öt évvel ezelőtt alapított floridai futballklub is: Inter Miami.

Az elmúlt hetek fejleményei alapján nem feltétlenül jó döntésként… Ugyanis nem az Internazionale, hanem a Barcelona egykori játékosai igazolnak sorra a klubhoz. Találóbb lenne a Blaugrana Miami… Annál is inkább, mert Floridában a spanyol legalább annyira használatos nyelv, mint az angol.

Suárez lehet az Inter Miami negyedik korábbi Barca-játékosa

S hogy mindezt miért vesszük elő? Nos azért, mert Lionel Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba után újabb korábbi Barcelona-játékos tart Miamiba. A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy a spanyol Diario Sport lap értesülései szerint Luis Suárez hamarosan csatlakozik korábbi társaihoz. Lionel Messi rajongói már azt is formába öntötték, hogyan is feszít majd Suárez az Inter Miami mezében.

Messi és Suárez közismerten jó barátok, úgy hogy a 36 éves csatár érkezése több mint kacsa. Amióta 2022-ben elhagyta Spanyolországot – 2020 és 2022 között az Atlético Madrid játékosa volt –, Suárez nem igazán találja a helyét. Fél évet a nevelőegyesületében, az uruguayi Nacionalban húzott le, majd idén, az év elején a brazil Grémióhoz szerződött. A hírek szerint hajlandó kivásárolni magát, csak hogy egy csapatban futballozhasson Messiékkel.

Beckham csapatának szüksége van erősítésre

Az Inter Miamire ráfér az erősítés. Noha Messi pénteken győztes góllal mutatkozott be új csapatában, de az csak Ligakupa-meccs volt – ebben a sorozatban az MLS csapatai a mexikói bajnokság együtteseivel szerepelnek együtt –, az MLS-ben, a keleti csoportban az Inter Miami az utolsó helyen áll.

Lionel Messi és Luis Suárez újra egy csapatban – ennek ráadásul reklámértéke is van. Pénz, pénz, pénz. David Beckham pontosan tudja, mi a futballüzlet lényege.

Borítókép: Lionel Messi és Luis Suárez együtt, még anno a Barcelona mezében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.