Csúnya botrány Pozsonyban, menekülnie kellett a játékvezetőnek

Rémálommá vált a Slovan Bratislava számára a Bajnokok Ligája selejtezőinek az első mérkőzése. Nem elég, hogy hazai pályán csak 1-1-et játszott a luxemburgi Swift Hesperangéval, az egyik játékosa megharapta az ellenfelét, amiért kiállították, majd a lefújás után egy pályára szaladó szurkoló meg akarta verni a játékvezetőt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katasztrofálisra sikerült a Slovan Bratislava rajtja a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Pedig a kezdés előtt minden könnyűnek tűnt, hiszen aligha hihette bárki is, hogy a szlovák bajnoknak gondot okozhat a nemzetközi porondon teljesen ismeretlen luxemburgi Swift Hesperange, ám a szerda este rémálommá vált Pozsonyban. 

Kezdődött azzal, hogy a VAR megtekintése után a vendégek a 22. percben tizenegyeshez jutottak, és Dominik Stolz tizenegyesével vezetéshez jutottak. A pályán és a lelátón is roppant feszültté vált a hangulat, a szurkolók és a hazai játékosok, edzők is folyamatosan és hevesen tiltakoztak az ukrán Viktor Kopijevszkij játékvezető ítéletei ellen. Különösen a vezetőedző, Vladimír Weiss dühöngött látványosan a kispad előtt, a gyepen pedig a fia, a csapatkapitány ifjabb Vladimír Weiss játszott alattomosan – igaz, közben gyönyörű góllal egyenlített a 25. percben.

 

Az első félidő ráadásában az addig is parázs hangulatú mérkőzésen már a nyolcadik alkalommal nyúlt lapért a játékvezető – hét sárga után először vette elő a pirosat. Történt ugyanis, hogy a vendégektől Négo Ekofo és a 99-szeres szlovák válogatott Juraj Kucka küzdöttek a labdáért, majd mindketten földre kerültek, s feltápászkodás közben Kucka beleharapott a kongói szélső hónaljába… A játékvezető videózás után állította ki Kuckát, majd lefújta az első játékrészt.

 

A második félidő nyugodtabban telt el, maradt a hazai csapat számára lehangoló 1-1-es döntetlen, ám a lefújás után ismét felpörögtek az események. Egy szurkoló befutott a pályára, és már-már ütőtávolságon belülre jutott a játékvezetőhöz, amikor a rendezők az utolsó pillanatban megállították. A rendbontó elszaladt, majd eltűnt a nézőtéren, a rendőrség csak jóval a meccs után, Pozsony egyik utcájában fogta el. Ezek után a Slovannak idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást úgy, hogy hazai pályán nem szerzett előnyt, ráadásul a kiállítás, a viselkedés és a pályára futó szurkolói miatt komoly büntetésre is számíthat.

Borítókép: A mérkőzés játékvezetője egérutat keresett a támadás miatt (Fotó: sport24.pluska.sk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.