Ez várt volna Szoboszlai Dominikre Newcastle-ben + videó

Az angol bajnokság negyedik helyén végzett Newcastle megörökítette Sandro Tonali első angliai munkanapját. A Milantól vásárolt 23 éves középpályás programja láttán nehéz nem arra gondolni, hogy hasonló lett volna az angolok által csábított Szoboszlai Dominik bemutatása.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 8:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilatkozat, találkozás az edzővel, az egyik legfontosabb játékossal, újabb nyilatkozat, kis foci egy fiatal kölyökkel, és az egyik népszerű olasz sörmárka logójának újraszabása – mindez videón, videókon a közösségi médiában. Zanzásítva ez volt Sandro Tonali első munkanapja a Premier League 2022–23-as szezonjában negyedik helyen végzett Newcastle Unitednél. 

New Newcastle United Signing Sandro Tonali
Tonali fekete-fehérben     Fotó: Newcastle United

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik helyett szerződtetett olasz középpályás egyelőre a saját anyanyelvén nyilatkozott. Sandro Tonali kifejtette, hogy rendkívül intenzív és csodálatos szezonra számít Angliában.

Majd találkozott a klub tulajdonosával, Gerry Cardinaléval, később összefutott az edzővel, Eddie Howe-val, akiről szuperlatívuszokban beszélt. Már csak azért is, mert ő volt az, aki szorgalmazta a Newcastle-ba való igazolását.

Később a klubházban köszöntötte őt a csapatakapitány-helyettes, Kieran Trippier. Az angol válogatott jobbhátvédjével Tonali korábban már találkozott a Bajnokok Ligájában, amikor ő az Atlético Madridban, Tonali a Milanban szerepelt. Trippier tudja, milyen az, amikor egy labdarúgó belecsöppen egy teljesen új futballkultúrába, ezért is ajánlotta fel a segítségét az olasz középpályásnak.

Tonali találkozott egy ifjú Newcastle-drukkerrel, akivel focizgatott egy kertben, ezt is megörökítette az angol klub sajtóosztálya.

Végül a híres olasz sörmárka, a Birra Morretti logójába helyezte egy lelkes úr Sandro Tonali fényképét, ezzel is kedveskedni akart az új Newcastle-játékosnak.

Borítókép: Sandro Tonali – egy olasz a Newcastle-ben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.