Golovin Vlagyimir: Nem lehet panaszunk a csoportbeosztásra

A női kézilabda-válogatott Montenegró, Paraguay és Kamerun ellen játssza a csoportmeccseit a november végén kezdődő svéd, dán, norvég közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a csoport kedvező, a csoportelső hely a magyar és a montenegrói válogatott között dől majd el. Golovin azt is tudja, hogy az olimpiai kvalifikációs tornára csak akkor juthat el a magyar válogatott, ha sokkal stabilabb teljesítményt nyújt, mint a tavalyi Eb-n.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 16:51
null
Fotó: PETER CSEH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda-válogatott Montenegró, Paraguay és Kamerun ellen játssza a csoportmeccseit a november végén kezdődő svéd, dán, norvég közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A továbbjutása esetén az A csoport első három helyezettje ellen folytathatja a szereplését a vb középdöntőjében. Az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutáshoz szükséges, hogy a középdöntős csoport első két helyének valamelyikén végezzen. Tisztában van a feladattal Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

VLAGYIMIR, Golovin
Golovin nem panaszkodik                             Fotó: Illyés Tibor/MTI

– Nem lehet panaszunk a csoportbeosztásra, nem vállalunk komoly kockázatot azzal, hogy Montenegró ellen játszunk majd a csoportelsőségért, Paraguay és Kamerun ellen kötelező a győzelem. A középdöntőben jóval nehezebb feladatok várnak ránk. A tavalyi Eb-n találkoztunk a horvátokkal, sőt fájdalmas vereséget szenvedtünk ellenük, csakúgy, mint a télen házigazda Svédországgal szemben. Jó lenne visszavágni a horvátoknak, ha ez sikerül, és mindemellett legyőzzük Kínát és Szenegált, akkor akár a svédek elleni meccs végeredményétől függetlenül bejuthatunk a legjobb nyolc közé, tehát közelebb kerülünk a céljainkhoz, az olimpiai selejtezőtornán való részvételhez. Biztos vagyok abban, hogy minden játékosunk átérzi az előttünk álló torna jelentőségét – mondta a Magyar Nemzetnek Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A vb csoportbeosztása: 
A csoport (Göteborg): Svédország, Szenegál, Kína, Horvátország
B csoport (Helsingborg): MAGYARORSZÁG, Montenegró, Paraguay, Kamerun
C csoport (Stavanger): Norvégia, Ausztria, Grönland, Koreai Köztársaság
D csoport (Stavanger): Franciaország, Izland, Szlovénia, Angola
E csoport (Herning): Dánia, Chile, Szerbia, Románia
F csoport (Herning): Németország, Irán, Japán, Lengyelország
G csoport (Frederikshavn): Brazília, Spanyolország, Kazahsztán, Ukrajna
H csoport (Frederikshavn): Hollandia, Kongó, Argentína, Csehország

Borítókép: Golovin tudja, kiket kell legyőzni (Forrás: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.